Novosti

IVANEČKI BRANITELJI Članovi Ivanečke 2. bojne uoči Svih svetih odali počast poginulima u Pakracu i Lipiku

Ponedjeljak

Kao i svake godine u listopadu, uoči Svih svetih, i ove su godine članovi Udruge pripadnika 104. brigade Hrvatske vojske  i Ogranka 2. bojne Ivanec obišli Pakrac i Lipik te na lokalitetima stradavanja odali počast poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Kao što je poznato, na pakračko-lipičkom bojištu borilo se oko 1.200 branitelja s područja bivše općine Ivanec, a mnogi među njima na tom su području položili svoje živote na oltar Domovine.

Pripadnici 104. brigade HV-a u Zapadnoj Slavoniji boravili su u subotu, 14. listopada, te pritom za pokoj duša poginulih kolega na spomen obilježjima u Pakracu i Lipiku te na spomeniku na pakračkom groblju zapalili svijeće i položili cvijeće.

U obilasku nekadašnje pakračko-lipičke bojišnice boravilo je više od 60 članova Udruge, od kojih 30 iz Ogranka 2. bojne Ivanec.

Nakon što su obišli mjesta stradavanja, u drugom dijelu dana branitelji su posjetili sajam Slavonski banovac u Pakracu, a dio članova družio se sa svojim domaćinima u prostorijama braniteljskih udruga Grada Pakraca.

Povratak je bio u večernjim satima, kada su svi sudionici sretno doputovali na svoja odredišta u Ludbreg, Varaždin, Ivanec i Novi Marof.

Obilazak nekadašnjih bojišnica i druženje s domaćim braniteljima načini su na koji Udruga pripadnika 104. brigade i 2. ivanečka bojna njeguju uspomenu na svoje poginule kolege te čuvaju tekovine i vrijednosti Domovinskog rata.

print