Novosti

POEZIJA Ivanečki pjesnik Ivan Goran Žunar predstavio zbirku pjesama „Zrenje“

Ponedjeljak

Muzej planinarstva Ivanec u petak je, 13. listopada, bio domaćin predstavljanja zbirke poezije „Zrenje“ ivanečkogpjesnika Ivana Gorana Žunara.

Riječ je o prvonagrađenom rukopisu na ovogodišnjem natječaju Mladi Krleža.

Zbirka sadrži 60 pjesama i dvadesetak ilustracija koje prate tematiku i sadržaj, sve po zamisli i ideji autora.

O zbirci, kvaliteti napisanih stihova, o pjesnikovoj emociji i refleksiji te dojmu koji ostavlja na čitatelja govorio je predstavnik nakladničke kuće Modernist Robertino Bartolec.

-Rukopis Ivana Gorana odskakao je od svih zaprimljenih na natječaj. Vidjelo se da je autor pedantno radio te da jekoncentrirano prišao pisanju i stvaranju zbirke. Imao je svoju ideju, inzistirao je, znao je što želi, a sam je i dizajniranonaslovno rješenje knjige. Vizualno rješenje daje pjesničkim elementima racionalni pečat, a to i jest lajtmotiv zbirke - kontrolirana emocija i masovna jasnoća – istaknuo je Bartolec.

Književnu večer, kojom je ujedno započelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Ivancu, Žunar je upotpunio i s nekoliko glazbenih brojeva. Izveo je dvije autorske pjesme iz zbirke, koje je sam uglazbio. Promociju je zaključio evergrinom „O jednoj mladosti“.

Pjesme iz nagrađene zbirke interpretirala je Veronika Štefanko.

U ime Grada Ivanca, autoru i publici obratila se Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravui imovinu te talentiranom pjesniku i umjetniku poželjela još mnogo rukopisa, pjesama, nagrada i promocija.

Druženje s autorom nastavljeno je, uz potpisivanje zbirke, u neformalnom tonu tijekom večernjih sati.

print