Novosti

DJEČJI TJEDAN U NAŠIM VRTIĆIMA Pjesma, ples, igra, Grad Ivanec mališane svih ustanova počastio tortama – pogledajte atmosferu

Srijeda

E, kad bi barem moglo biti onako kako su danas mališani Dječjeg vrtića Ivančice zapjevali na Kinotrgu, u prelijepom programu nazvanom „Djeca gradu“, uz pjesmu „Kad bi svi ljudi na svijetu“…

Program je to kojim su naši maleni izmamili širok smiješak na lica ponosnih roditelja, baka i djedova te brojnih prolaznika, a kojima su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić s predstavnicima gradske uprave, ravnateljica Vrtića Milena Golubić i dr.

A pjesma i ples na Kinotrgu tek je jedno u nizu brojnih događanja kojima Dječji vrtić Ivančice sa svojim područnim vrtićem u Radovanu obilježava Dječji tjedan (2.-8. listopada).

Nakon što su klinci svoj nastup završili porukom „Svi smo istog stava, djeca imaju sva prava“, uputili su se, u dobrom raspoloženju, u svoje vrtićko dvorište.

Tamo ih je dočekalo iznenađenje – velika cifrasta torta, puna bombona i čokolade, ukrašena likovima iz priča, a kojom ih je i ove godine povodom Dječjeg tjedna počastio Grad Ivanec. Grad se pobrinuo da torte dobije sve predškolske ustanove našega kraja - i Područni vrtić u Radovanu, Dječji vrtić Bambi i dadiljski obrt Svijet mašte u Ivanečkom Vrhovcu.

Dječicu iz Ivančicama i Bambiju obišao je i zamjenik gradonačelnika M. Friščić.

Uz oduševljenje tortama te uz pljesak, igru, balone i ispisane poruke, bilo je to zanimljivo druženje klinaca uz razgovor pun dosjetki i pitanja. Friščić se s mališanima iz DV Ivančice ogledao i u igri Dan – noć, a u kojoj su ga klinci brzo pobijedili.

-Vrtićko doba zaista je najljepše razdoblje. Za vaše će vas vrtiće jednog dana sigurno vezati mnoge lijepe uspomene. Ja i danas pamtim to razdoblje, svoje tete, i još se sjećam svoje skupine Zvončići – poručio je dječici M. Friščić.

Nakon druženja s najmlađima, Friščić je s ravnateljicom M. Golubić obišao i najmlađe polaznike iz jasličkih skupina.

Veselo je bilo i u Dječjem vrtiću Bambi, gdje je raspoložena dječja skupina predvođena voditeljicom Jasminkom Antunović pokazala koji su sve sadržaji djeci dostupni u lijepom vrtićkom dvorištu.

A u kolikoj mjeri su se odgojitelji DV Ivančice i odjela u Radovanu potrudili mališanima ispuniti Dječji tjedan maštovitim i zanimljivim aktivnostima, potvrđuje i sljedeći hodogram.

  • ponedjeljak je bio rezerviran za književnost kroz projekt Moja najdraža priča
  • utorak - ples i pjevanje s balonima
  • srijeda – ples, pjesma i stihovi na Kinotrgu, uz veliku tortu u vrtiću
  • četvrtak – likovne aktivnosti „na zraku“
  • petak – uživanje u kazališnoj predstavi Ježeva kućica (predstavom klince časti Grad, a pridružuju se i maleni iz DV Bambi te iz Svijeta mašte iz Ivanečkog Vrhovca)

 Uzbudljivo je ovog tjedna i u Dječjem vrtiću Bambi Ivanec. Mali „bambiji“ u ponedjeljak su u svom vrtiću ugostili vršnjake iz DV Ivančice, a u utorak su bili na izletu u Zagrebu.

Danas su učili o sigurnosti u prometu kroz projekt Mama policajka, u sutra vježbaju tradicijske pjesme i plesove. A u petak se, kako smo već rekli, pridružuju kazališnoj predstavi Ježeva kućica u Kinu Ivanec.

Maleni, sretno vam djetinjstvo!

print