Novosti

OGRANAK 2. IVANEČKE BOJNE U Ivancu ugostili vodstvo Udruge 156. brigade Hrvatske vojske iz Makarske

Utorak

Pripadnici Udruge branitelja 104. brigade ZNG - Ogranka 2. ivanečke bojne, prošlog su vikenda u Ivancu ugostili vodstvo Udruge 156. brigade Hrvatske vojske iz Makarske na čelu s predsjednikom Stipom Kotarcem. Pridružili su im se i članovi udruge 104. brigade ZNG-a iz Varaždina s predsjednikom Tihomirom Hozmecom.

-Udruga 156. brigade iz Makarske pomogla je u smještaju članova naše udruge koji su u sklopu manifestacije Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika, sudjelovali na etapi od Splita do Dubrovnika. Naše goste dočekali smo kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima na Trgu hrvatskih ivanovaca, gdje su i položene ruže, a zatim smo ih ugostili i u prostorijama naše udruge u Gajevoj ulici – izvijestili su iz 2. ivanečke bojne.

Prilikom susreta izmijenjeni su i pokloni, pri čemu su gostima poklonjene knjige i publikacije o planinarstvu, rudarstvu, mlinovima i dr. Udruga 2. ivanečke bojne upućuje izraze zahvalnosti na ustupljenim knjigama i promo materijalu Turističkoj zajednici grada Ivanca.

Druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u Prigorcu, panoramskim pogledom s Rapikovca, a nakon toga i u mlinu na Bistrici kod Stjepana Friščića, što se Makaranima posebno svidjelo. U nastavku su razgovori i druženje nastavljeni u objektu Pethrasti u Salinovcu.

Ivanečka udruga sa svojim redovitim aktivnostima nastavlja i dalje, a prva od većih bit će 14. ovog mjeseca, kada će branitelji posjetiti Pakrac i Lipik.

print