Novosti

NOGOMET Stotinjak djece i mladih na Dječjem nogometnom festivalu u Margečanu

Četvrtak

Sjajna je atmosfera vladala jučer na nogometnom igralištu u Margečanu, gdje se stotinjak djece i mladih iz Škole nogometa NK Ivančica Ivanec, ŠNK Novi Marof, NC Lepoglava-Klenovnik te NC Beletinec-Margečan-Podevčevo okupilo na Dječjem nogometnom festivalu održanom u organizaciji Županijskog nogometnog saveza.

Riječ je o projektu koji ŽNS-u financira Ministarstvo turizma i sporta, a bazira se na igranju nogometa i svladavanju nogometnih vještina i to putem zabavnih i edukativnih treninga.

Ovoga puta održano je 10 različitih aktivnosti primjerenih dobi sudionika, u kojima su se mlađa djeca zabavljala uz igre s loptom, dok su stariji i već iskusni nogometaši pod vodstvom svojih trenera usavršavali zahtjevnije vještine.

U ime ŽNS-a, svim okupljenim sudionicima i gostima na početku festivala kratko se obratio županijski nogometni instruktor Nikica Bunić, a dobrodošlicu u Margečan te dobru zabavu svima poželio je Krunoslav Đuras, predsjednik NK Mladost Margečan.

Dječji nogometni festival otvorio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-Iako ovaj festival nosi naziv „Zdravo, maleni“, vidim da, osim najmlađih sudionika, među vama ima i puno mladih nogometaša, među kojima se sigurno skrivaju neki budući Modrići, Perišići ili Livakovići. Ovo je hvale vrijedna aktivnost, a Grad Ivanec uvijek će poduprijeti svaki sport i sportsko-rekreacijsku aktivnost koja okuplja tako velik broj djece i mladih i promiče bavljenje sportom. Krenite i zabavljajte se! – poručio je Batinić te najavio i radove na rekonstrukciji nogometnog objekta na igralištu NK Mladost.

U nastavku su predstavnicima svih sudionika dodijeljene nogometne lopte, a nakon toga sudionici su krenuli na treninge i zabavne igre po cijelom igralištu.

Festival su pratili i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, predstavnici ŽNS i NK Mladost Margečan te brojni roditelji i građani.

print