Novosti

TUGA I NEVJERICA U tragičnoj nesreći smrtno stradao Tomislav Buhin, operativni vatrogasac DVD-a Radovan (40)

Četvrtak

Cijeli radovanski kraj, a prije svega vatrogasci DVD-a Radovan i brojni članovi velike vatrogasne obitelji Grada Ivanca od jučer su zavijeni u crno.

U tragičnoj nesreći nastaloj zbog prevrtanja traktora prilikom uređivanja okućnice jučer je smrtno stradao Tomislav Buhin (40), operativni vatrogasac DVD-a Radovan. Na poprište nesreće, zbog razumljivih okolnosti, prvi su bili pozvani članovi DVD-a Ivanec koji su potom, zajedno sa šokiranim kolegama vatrogascima iz Radovana, na licu mjesta ostali sve do okončanja službenih postupaka.

Tragedija je velika, iza poginulog vatrogasca ostaju supruga i dvoje djece u nižim razredima osnovne škole.

Tomislav je bio vozač školskog autobusa, dušom i tijelom vezan uz obitelj i kraj u kome je živio, omiljen među kolegama i odličan vatrogasac.

Tomislav je rođen 12. lipnja 1983. godine. Član DVD-a Radovan postao je 1995. godine, a aktivno je bio uključen u rad vatrogasne mladeži te A i B ekipe koje su više puta sudjelovale na općinskim i županijskim natjecanjima.

Godine 1999. stekao je zvanje vatrogasca, godinu dana kasnije postaje vatrogasac 1. klase, 2009. godine dočasnik, a 2011. dočasnik 1. klase.

Operativni član DVD-a je od 2012. godine, a sudjelovao je na više od 30 vatrogasnih intervencija. Od specijalnosti, imao je završen tečaj rada s motornom pilom te specijalnost gašenja šumskih požara.

Tomislav je nositelj brončane i srebrne vatrogasne spomenice.

U povodu tragične pogibije vatrogasca, izraze sućuti obitelji uputili su gradonačelnik Milorad Batinić, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras.

Obitelji i rodbini izražavamo duboku i iskrenu sućut.

print