Novosti

TUŽNA OBLJETNICA Obilježena 32. godišnjica pogibije Ivana Severa Nina

Utorak

Brojni pripadnici specijalnih postrojbi - diverzantskog i protudiverzantskog voda i redarstvenici Policijske postaje Ivanec koji su 1991. godine oslobađali Ivančicu, članovi braniteljskih udruga, gradsko vodstvo Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić, gradski vijećnici i drugi, a kojima su se pridružili prvi ratni zapovjednik 104. brigade Ivan Rukljić i Snježana Hunjet, izaslanica ministra hrvatskih branitelja, jučer su na groblju Ivanec paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odali počast Ivanu Severu Ninu, koji je 18. rujna 1991. godine poginuo u ratnim operacijama oslobađanja Varaždina.

Slijedom dugogodišnjeg običaja, tom prilikom se majci i obitelji poginulog Nina obratio ratni zapovjednik specijalnih postrojbi Vladimir Debeljak, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske.

-Čast nam je što nam je Nino bio prijatelj i suborac i tužni smo što ga više nema. Hrvatska država nastala je na krvi, hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja. Nino je dao svoj život za našu domovinu i vjerujem da ćemo mu se jednog dana pridružiti tamo gdje nas čeka, na nebesima – poručio je Debeljak te se u svom obraćanju osvrnuo na teška razdoblja borbe za stvaranje hrvatske države i državnosti.

Molitvu na Ninovu grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, a nakon toga i molitve na grobovima poginulih branitelja Željka Putara Grdaka i Romana Ribića, na čijim su posljednjim počivalištima branitelji također zapalili svijeće.

print