Novosti

DAN OTVORENIH VRATA GPT ĐURASEK IVANEC Više od 150 gostiju i poslovnih partnera na prvom sajmu pogrebne opreme i proizvodnog asortimana tvrtke

Ponedjeljak

Ugledna izvozna ivanečka tvrtka GPT Đurasek u nazočnosti brojnih gostiju i poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva u svom je industrijskom krugu priredila Dan otvorenih vrata svoje tvrtke te sajam na kome su se nazočni mogli upoznati s najnovijim trendovima u domaćoj i europskoj pogrebnoj struci.

Naime, GPTĐ Ivanec vodeći je proizvođač pogrebnog tekstila u Hrvatskoj i jedna od najvećih tvrtki ove vrste u regiji.

Sajam pogrebne opreme

Svoje poslovanje razvija u novoj hali sagrađenoj u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, uz koju je sagradila i nov skladišni objekt. Zapošljava 72-oje radnika, isključivo domaću radnu snagu, a proizvodnja se odvija na digitaliziranim strojevima u suvremenim i visoko funkcionalnim proizvodnim prostorima.

Obraćajući se poslovnim partnerima iz Slovenije, Mađarske i Španjolske, predstavnicima pogrebnih udruga, poduzeća, obrta i raznih asocijacija iz RH i Slovenije, direktorima komunalnih društava i drugim gostima, direktor tvrtke Dejan Đurasek izrazio je nadu da će ova poslovna manifestacija postati tradicija:

-U suradnji s našim partnerima, izložili smo više od stotinu modela pogrebnih ljesova, novih modela tekstilnih garnitura, urni, cjelokupne rashladne tehnike, audio sustava, odijela za djelatnike ureda pogrebnih tvrtki, uniforme za pogrebne djelatnike itd. Posebnu pozornost skrećemo na asortiman naših novih tekstilnih garnitura za koje vjerujemo da predstavljaju hrabar i poželjan iskorak u dizajnu, materijalima, tehnologiji izrade, ali i u načinima i brzini montaže – naglasio je Đurasek te kazao je da ovo jedina tvrtka u Hrvatskoj koja ima takvu širinu asortimana cjelokupne pogrebne opreme na jednom mjestu, da kontinuirano izdaje nove kataloge te da je među najbržima u isporukama naručene robe.

-Smatramo da smo tvrtka koja je sukladna europskim i svjetskim standardima u području kvalitete upravljanja. Brinemo se za okoliš, upravljamo zaštitom na radu u svim segmentima poslovanja i posjedujemo tri standarda ISO kvalitete te FSC standard za održivo gospodarenje šumskim drvnim resursima – izjavio je Đurasek.

Obnoviti dostojanstvo pogrebne struke

Naglasio je da je jedan od glavnih ciljeva tvrtke, u suradnji s partnerima iz struke, obnova dostojanstva pogrebne struke:

-Želimo da postanemo cjenjenija i uređenija djelatnost, kao što je to u modernim europskim i svjetskim zemljama. Jer naši su djedovi i bake, roditelji, članovi obitelji i nama drage osobe sigurno zaslužili dostojanstveniji zadnji ispraćaj od onoga kakav je na našim prostorima prisutan zadnjih 50 i više godina – zaključio je D. Đurasek.

Čestitke Grada i Poslovne zone

Direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš uputila je u ime Grada i gradske uprave čestitku GPTĐ-u na realizaciji velike investicije i na gradnji respektabilnog poslovnog objekta u gradskoj zoni.

-Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. u fokusu rada je upravo pomoć i potpora ovakvim projektima. Na nas dalje možete računati – poručila je L. Labaš. Zahvaljujući na čestitkama, D. Đurasek posebno je zahvalio L. Labaš te istaknuo da je bila u prvim redovima i od velike pomoći u trenucima ulaska firme u gradsku Poslovnu zonu Ivanec istok.

Naglašavajući da je GPTĐ jedna od značajnijih tvrtki u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić je direktoru D. Đuraseku i suradnicima uputio čestitke na uspješnom poslovanju, afirmaciji na domaćem i stranom tržištu, na širenju firme i uvođenju novih tehnologija, ali i na zapošljavanju domaće radne snage.

-Ovakvim poslovanjem širite ne samo svoj ugled, već ujedno prenosite i ugled Grada Ivanca i ove Poslovne zone, što nam svakako puno znači – naglasio je Friščić uz opasku kako se ipak nada da nazočnima usluge ove tvrtke neće trebati - još dugo.

Danima otvorenih vrata GPTĐ-a nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, direktor Ivkoma d.d. Edo Rajh i dr.

U nastavku su svi nazočni razgledali novitete u pogrebnoj opremi i tehnici (suvremeni ljesovi, tekstil, kolica za ljesove, stepenice i aute, stalke za ljesove, rashladnu tehniku i sl.), uključujući čak i luksuzne automobile za zadnji ispraćaj pokojnika.

Domaćini su goste proveli i kroz prostore tvrtke i skladišta. Poslovnim partnerima je predstavljena i web aplikacija za naručivanje te interaktivna ponuda pogrebnih roba i usluga, audio tehnike (razglasi), prezentirana su odijela i odore za djelatnike pogrebnih društava, a video linkom je održana i konferencija o primjeni pogrebne estetike i tzv. thanato prakse (balzamacija i priprema pokojnika za ukop na suvremen način).

Tvrtka GPTĐ je za svoje goste u poslijepodnevnim i večernjim satima organizirala i bogat neformalni program u Trakošćanu.

print