Novosti

POZIV PODUZETNICIMA U srijedu, 7. lipnja, tematski sastanak Poslovnog kluba o mogućnostima zapošljavanja mladih, teško zapošljivih osoba

Četvrtak

Na inicijativu ivanečke Udruge udomitelja Nada i predsjednice Mladenke Ravenski, Poslovni klub Ivanec i Grad Ivanec organiziraju okrugli stol na temu zapošljavanja teško zapošljivih osoba, posebice  mladih  punoljetnih osoba, koje odrastaju u udomiteljskim obiteljima te osoba koje imaju određeni stupanj invaliditeta.

Okrugli stol na temu „Pokretanje aktivnosti ciljanog zapošljavanja“, održat će se u srijedu, 7. lipnja u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec, s početkom u 10:00 sati.

Fokus skupa će biti inicijativa Udruge Nada, a to je da su u dogovoru s poslodavcima razmotre mogućnosti zapošljavanja punoljetnih štićenika udruge, kao glavnog preduvjeta za njihovo osamostaljenje.

Glavni problem

Naime, štićenicima udomiteljskih obitelji i djeci koja su odrasla u domovima zakon nakon navršene 18. godine više ne dopušta ostanak ni u udomiteljskim obiteljima ni u domovima. Bez osiguranog posla i smještaja, oni su prisiljeni odabrati između povratka u disfunkcionalne obitelji iz kojih su izuzeti, ili nekih drugih, loših i neprimjerenih alternativa.

Radi se o temi o kojoj je uvijek dobro iznova govoriti i podsjećati te senzibilizirati javnost i društvo, a posebno poslodavce. Želja je da poslodavci u štićenicima, koji nakon 18. godine izlaze iz sustava udomiteljstva, prepoznaju potencijalne dobre i vrijedne radnike, koji žele da im se pruži prilika da budu aktivni i korisni dio radnog kolektiva, a time i cijele zajednice.

Kako mogu pomoći poslodavci?

Domaćin skupa bit će gradonačelnik Milorad Batinić, a na skupu će sudjelovati i predstavnici institucija koje se bave tom ciljanom skupinom i koji će predstaviti svoj djelokrug rada i prilike i mogućnosti za suradnju s poslodavcima, kao podršku zapošljavanju takvih osoba.

Prilika je to da i poslodavci koji do sada nisu imali priliku informirati se o zakonskoj osnovi zapošljavanja osoba s teškoćama i invalidnih osoba da iz primjera dosadašnjih dobrih praksi prepoznaju mogućnosti o kojima do sada možda nisu ni razmišljali.

Tome u prilog ide i aktualno stanje na hrvatskom tržištu rada, gdje radnika kronično nedostaje.

Očekivano trajanje skupa je 60 minuta.

Udruga Nada u suradnji s Gradom i Poslovnom zonom poziva sve poduzetnike – članove lokalne poslovne zajednice, da se odazovu skupu, uključe u raspravu i daju podršku inicijativi Udruge Nada.

Rok za prijavu sudjelovanja je 5. lipnja, a prijaviti se možete  putem online obrasca, na e-mail [email protected] ili tel. 042/645 – 484.

print