Novosti

Održan 9. memorijalni planinarski pohod u spomen na poginule i umrle branitelje

Četvrtak

Okupljanjem kod spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem ivanečkom trgu te pozdravnim riječima koje su nazočnima uputili domaćini i gosti, na sam Dan državnosti počeo je  9. memorijalni planinarski pohod u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja našega grada održan u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, UDVDR-a, HVIDR-e i Udruge tjelesnih invalida ILO.

Pohod je održan uz pokroviteljstvo i novčanu potporu Grada Ivanca.

Nazočnima se tom prilikom obratio i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, koji je okupljene pozdravio i u ime župana Anđelka Stričaka, dok je ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec predvodio molitvu za branitelje i blagoslovio sudionike pohoda.

U pohod se uključilo 20-ak sudionika koji su potom krenuli na 9 km dug pohod na relaciji Trg hrvatskih ivanovaca – Jamine – Vujinovec – Sinovčica – Cesarčeva ulica – Kovačićeva ulica, sa završetkom u društvenim prostorima PK u bivšem Retru, gdje se okupilo 60-ak članova udruga.

U nastavku je otvorena kolekcionarska izložba Martina Lukavskog, a upriličena je i degustacija meda iz proizvodnje Marijana Vusića.

Prvi put priređena su i rekreacijska natjecanja pa je tako u visećoj kuglani pobjednik Srećko Đurkas, u elektroničkom pikadu Ivan Bregović, obojica iz Udruge ILO, dok je Planinarski klub pobijedio u belotu.

Udrugama su uručene plakete, a najboljim natjecateljima medalje.

Memorijalni pohod jedan je od projekata kojima UDVDR Ogranak Ivanec obilježava 25. obljetnicu rada, a čiji će središnji dio biti otvaranje Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec ujesen ove godine.

print