Novosti

Udruga udomitelja Nada kod Ribičkog doma obilježila Nacionalni dan udomiteljstva

Ponedjeljak

U subotu, 27. svibnja, Udruga udomitelja Nada na terasi Ribičkog doma u Ivancu prigodnim je programom obilježila Nacionalni dan udomiteljstva i Međunarodni dan obitelji.

Za djecu su organizirani i postavljeni „napuhanci“, a udomitelji, pristigli s područja cijele Varaždinske županije, organizirano su druženje iskoristili za razgovor, razmjenu iskustava te za informiranje potencijalno zainteresiranih građana o udomiteljstvu.

-Iznimno mi je drago što smo se danas ovdje okupili na tako lijepom druženju, a djeca u igri, a nama je to izvrsna prilika za promociju udomiteljstva i razmjenu iskustava. Temelj uspješnog rada naše udruge naši su vrijedni članovi, čiji je rad primjer i poticaj drugima da postanu udomitelji – riječi su to koje je na samom početku okupljanja predsjednica udruge Nada Mladenka Ravenski uputila okupljenima.

Tom su prilikom dodijeljene i zahvalnice udomiteljima koji se ovim plemenitim pozivom bave deset ili više godina pa su tako zahvalu za svoj rad, ispred svojih obitelji, primile Danica Pavlina, Emina Lukavečki i Marija Čiček.

U ime Grada Ivanca, druženju udomiteljskih obitelji nazočila je i resorna pročelnica Irena Kresonja.

-Čestitam vam na vašem nesebičnom i plemenitom radu! Grad Ivance podupire i nastavit će podupirati vaše projekte i programe. Veseli me što redovito radite na promidžbi i senzibiliziranju javnosti o tome što udomiteljstvo jest i što ono zapravo znači – istaknula je I. Kresonja.

Organizirano druženje sufinancirano je iz projekta koji udruga provodi, a financijski ga podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga udomitelja Nada jedna je od najuspješnijih takvih udruga na regionalnoj i nacionalnoj razini, a tik ususret obilježavanja Nacionalnog dana udomiteljstva za Nadu je stigla još jedna lijepa vijest. Naime, Agencija za mobilnost i programe EU udruzi je za sufinanciranje odobrila projekt „Čuvaj, čisti, ponovno koristi – neka krene od mene“. Radi se o EU projektu koji se financira iz Erasmus+ programa.

print