Novosti

Ivančanki Evi Osonjački prva nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača u Zagrebu

Ponedjeljak

Mlada Ivančanka Eva Osonjački, učenica 1. razreda srednje Glazbene škole Varaždin,

usmjerenja solo pjevanje u klasi prof. Sanje Štefan, nakon sjajnih rezultata ostvarenih na raznim natjecanjima širom Hrvatske, nizu svojih uspjeha dodala je još jedan – na 3. međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača Stojan Stojanov Gančev u Zagrebu osvojila je prvu nagradu!

To ni izbliza nije sve.

Naime, Eva je kratko prije toga osvojila i prvu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski održanom početkom ovog mjeseca u Osijeku.

Međunarodni stručni ocjenjivački sud odslušao je nastupe 39 natjecatelja iz cijeloga svijeta te upravo Evinu izvedbu ocijenio najboljom!

Da je riječ o iznimno talentiranoj pjevačici, pokazuju i drugi Evini uspjesi.

Naime, Eva je sudjelovala na regionalnoj i državnoj razini 61. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa HDGPP-a, koje je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u ožujku održano u Karlovcu (korepetitorica prof. Vesna Leljak Petković).

U 1. kategoriji osvojila je prvu nagradu na regionalnoj razini, dok joj je na državnoj razini pripala druga nagrada.

Eva uspješno nastupa i na brojnim drugim koncertima i produkcijama tijekom šk. godine, a uskoro je čeka još jedan važan nastup - 19. lipnja u Varaždinu s Varaždinskim komornim orkestrom.

Čestitke Evi i njenoj mentorici, također Ivančanki, prof. Sanji Štefan (Čanžar)!

print