Novosti

Rekordan posjet uskrsnoj izložbi: Mnoštvo posjetitelja i djece stotinama pisanica ukrasili Ivanečko uskrsno stablo

Ponedjeljak

Ukrašavanje Ivanečkog uskrsnog stabla na gradskoj špici u subotu, 28. ožujka, bio je središnji i najsimpatičniji događaj velike uskrsne izložbe koju je ispred Gradske vijećnice organizirao Grad Ivanec u suradnji s više od 20 udruga, KUD-ova, učeničkih zadruga, škola, domova, dječjih vrtića i političkih stranaka koji su na 22 štanda izložili najrazličitije suvenire i ukrase te prikazali i moderan i tradicijski doživljaj Uskrsa. Šareno Uskrsno stablo ukrašavat će centar grada i preko uskrsnih blagdana, pa stoga i ne čudi što su svi sudionici izložbe već najavili da će iduće godine za kićenje pripremiti bar triput više pisanica nego proljetos.

Druženju na špici odazvalo se veliko mnoštvo posjetitelja te brojni klinci iz Dječjeg vrtića Ivančice koji su se pod vodstvom Uskrsnog zeca Jure i zečice Slatkice uključili u niz prigodnih igara te bojali goleme pisanice kojima su potom ukrasili ulazak u Gradsku vijećnicu.

Lijepo predblagdansko druženje nastavljeno je posjetom djece i predstavnika udruga Caritasovu domu Sv. Ivana Krstitelja, gdje su štićenike nadarili punom košaricom pisanica i slastica. Prigodan program izveli su mališani iz grupe Jabučica Dječjeg vrtića Ivančice te dječja sekcija KUD-a Salinovec, koja ih je razveselila Zagorskim tancom. U ime Grada i svih udruga uskrsne čestitke starima i nemoćnima uputio je Uskrsni zec.

print