Novosti

Ivanec dobio dva nova igrališta za odbojku na pijesku, stižu i tribine sa 100-ak sjedaćih mjesta!

Srijeda

Na površini u krugu Osnovne škole Ivanec danas je izvršena primopredaja dva novosagrađena igrališta za odbojku na pijesku.  

Uz Damira Jagića, ravnatelja Osnovne škole I. K. Sakcinskog Ivanec kao nositelja investicije, primopredaji su nazočili su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, viša stručna suradnica za sport u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Ivana Putarek, voditelj radova Siniša Cerovčec iz Graditeljstva Andrije Grabara koje je izvelo kompletne radove te nadzorni inženjer Mario Herak iz tvrtke Nexar.

Projekt gradnje dvaju igrališta vrijedan je 76.680 eura (577.400 kuna). Realiziran je temeljem sastanka i dogovora gradonačelnika Batinića i županijskog pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, pri čemu su gradnju i uređenje te opremanje igrališta u omjeru 50:50 financiraliGrad Ivanec i Varaždinska županija.

-Na 1.000 m2 sagrađena su dva igrališta, dok je sa strane uređeno još 200 m2 asfaltiranih površina. Igrališta su namijenjena javnim potrebama u sportu, a to znači – djeci, učenicima, rekreativcima, odbojkaškim klubovima i svim ostalim korisnicima – naglasila je I. Putarek. 

Gradonačelnik M. Batinić najavio je spremnost Grada Ivanca da se uključi u financiranje nastavka ovog projekta u drugoj fazi, kada predstoji gradnja tribina s oko 100 sjedaćih mjesta, podizanje zaštitne ograde i završno uređenje za koje je sugerirao adekvatna hortikulturna rješenja.

Što se tiče druge faze projekta, najavljeno je da će on biti prijavljen na natječaj za sportsku infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i turizma, koje bi u tom slučaju, ako „prođe“, financiralo čak 80% bruto troškova.

U svakom slučaju, dva prekrasna nova igrališta dat će dodatni vjetar u leđa razvoju odbojkaškog sporta u Ivancu teće biti u funkciji proglašenja Ivanca županijskim centrom izvrsnosti za odbojku.

print