Novosti

U tijeku pripreme za početak radova na rekonstrukciji i proširenju Cesarčeve ulice na potezu od gradskog groblja do Vukovićeve

Utorak

Grad Ivanec raspisao je natječaj za izvedbu radova na rekonstrukciji i proširenju Ulice Augusta Cesarca u Ivancu, na potezu od gradskog groblja do Vukovićeve ulice. Projektom je predviđeno uređenje ove prometnice u duljini 660 metara, s gradnjom novog kolnika širine 5,5 metara (sada je širina od 2,50 do 2,75 metara, a kolnik je u jako lošem stanju).

Radovi obuhvaćaju i odvodnju oborinskih voda i prilagodbu kolnih prilaza. Cesta je projektirana za teška opterećenja i dvosmjerni promet do 40 km/h i na njoj će se vozila bez problema moći mimoilaziti.

Grad je već krenuo u pripreme za ove radove i to još krajem prošle godine, čišćenjem dijela trase i rušenjem objekta u dvorištu kojim će ići nova trasa prometnice. Idućih dana nastavlja se daljnje raščišćavanje trase (uklanjanje živica, stabala).

Pritom napominjemo da su radovi trebali početi još prije godinu dana, međutim, planirani početak radova spriječio je postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s jednom vlasnicom. Čim je to riješeno, Grad je prišao operativnim pripremama za početak radova.

Ovime će se riješiti problem sadašnje prometne zagušenosti ove zone, koja je posebno opterećena kod pogreba i za Sve svete, kada ova cesta privremeno postaje jednosmjerna. Uz to postoji i problem nedovoljne širine ulice te nedostatka parkirnih mjesta.

Početak radova predviđen je odmah nakon izbora najpovoljnijeg izvođača radova u postupku javne nabave, odnosno, nakon zime.

print