Novosti

Valentinovo u Dječjem vrtiću Ivančice

Ponedjeljak

Proteklog tjedna u gradskom Dječjem vrtiću Ivančice Ivanec provodile su se brojne aktivnosti vezane uz obilježavanje Valentinova - Dana zaljubljenih.
-Aktivnostima smo željeli djeci približiti spoznaju da postoje različite vrste ljubavi pa su tako prevladavale teme ljubavi, dobrih djela i prijateljstva. Prijateljski odnosi važan su dio djetetova cjelokupnog razvoja jer pritom uče kako postati tolerantniji, razvijaju samopoštovanje, usvajaju pravila, donose odluke, uče dijeliti i dogovarati se. Kroz igru i aktivnosti shvaćaju koliko je ljubav važna te da su i najmanje geste ljubavi ono najveće što možemo nekome dati – ističe ravnateljica Milena Golubić.

Djeca iz svih odgojnih skupina su Valentinovo obilježila brojnim sadržajima i aktivnostima usmjerenim poticanju razvoja socio-emocionalnih vještina, govora, mašte i fine motorike.

Odgovarali su na pitanja o ljubavi, oslikavali čestitke, izrađivali „srca prijateljstva” u različitim tehnikama (papir, tempera, tijesto...), pisali poruke odraslima te njima ukrasili vrtić i dvorište.

Vrtić je ugostio i Valentinu Gladović – Nedić, vlasnicu svjećarsko-medičarskog obrta iz Klenovnika, koji je pokrenuo njen djed davne 1939. godine. Njen obrt dobio je UNESCO–ovu povelju nematerijalne kulturne baštine zbog duge tradicije medičarstva.

Djeca su dobila priliku da se upoznaju s tradicijom izrade licitarskih srca; saznali su tko su licitari, kako se pravi  medenjak te kako i čime se oslikavaju licitarska srca. Svatko od njih mogao je  izraditi svoje licitarsko srce koje su, kao uspomenu na susret s gospođom Gladović, ponijeli kući.

U nedjelju su djeca iz skupina Sovice i Jagodice sudjelovala na tradicionalnoj manifestaciji Zebice – ptičeki se ženiju u organizaciji Udruge udomitelja Nada u gradskom parku.

Valentinovo je prilika da se sjetimo svih koje volimo, a naši najmanji to su pokazali malim znakovima pažnje te nam poručili da svaki dan može biti baš kao - Valentinovo.

print