Novosti

GROBLJE MARGEČAN Završeni radovi na rekonstrukciji ograde i uređenju pješačkih staza

Utorak

Groblje Margečan u Osečkoj dobilo je novu, urbanu vizuru, kakvu i zaslužuje mjesto od posebnog digniteta na kome počivaju naši pokojnici. Ostvareno je to postavljanjem nove panel ograde i uređenjem staza u donjem dijelu groblja.

Stara žičana ograda je odstranjena, a zamijenila ju je moderna panel ograda koja se proteže cijelom duljinom groblja uz županijsku cestu, uključujući i dio uz novo parkiralište s 20 parkirnih mjesta. Ostali dio groblja (prema zoni budućeg širenja) ograđen je plastificiranom ogradom. Ukupno je postavljeno 410 metara ograde.

U donjem dijelu groblja, uz novu ogradu, asfaltirana je staza u duljini od 110 metara. Ove godine prići će se i hortikulturnom uređenju ovog dijela groblja.

Dio radova financiran je bespovratnim sredstvima iz EU fondova, koja je Grad Ivanec osigurao prijavom na natječaj LAG-a Sjeverozapad. Naime, Grad je na taj natječaj kandidirao projekt vrijedan 55.300 eura (416.500 kuna), od čega je iz EU sredstava odobreno maksimalno mogućih 38.780 eura (292.000 kn), dok je Grad osigurao 16.530 eura (124.500 kn).

No, u cilju uređenja kompletne ograde i zaokruživanja ovoga projekta, Grad je naknadno izdvojio i dodatnih stotinjak tisuća kuna, tako da ukupna ulaganja u ovoj fazi iznose više od pola milijuna kuna, odnosno oko 68.000 eura.

U gradnju novog parkirališta, ograde i uređenje staza na groblju Margečan u proteklih je godinu dana uloženo oko 132.800 eura (oko milijun kuna).

Investitor je Grad Ivanec, a sve radove izveli su djelatnici Ivkoma d.d. Ivanec.

print