Novosti

ZAKLADA GRADA IVANCA Odobrene novčane potpore za pomoć bolesnoj djeci i obiteljima u teškim socijalnim prilikama

Petak

Na svojoj prvoj ovogodišnjoj sjednici održanoj pod predsjedanjem Mladenke Ravenski, članovi humanitarne Zaklade Grada Ivanca jučer su razmotrili niz novih zamolbi za novčanu pomoć koje su joj uputili građani i obitelji koje žive u teškim socijalnim prilikama te pojedine udruge i društva koja rade sa senzitivnim grupacijama.

Na početku sastanka Zaklada je izviještena o provedbi humanitarne akcije „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“, koju je organizirala u razdoblju od 15. lipnja do 12. rujna prošle godine. U toj akciji, kojoj su se građani rado odazvali kako bi pomogli djetetu, skupljeno je ukupno 73.318,18 kuna.

I ovoga puta većina zamolbi za pomoć pristigla je od starih, nemoćnih i bolesnih građana s niskim mirovinama, koje nisu dostatne za pokrivanje osnovnih troškova života i liječenja.

Među zamolbama su i one koje se odnose na potporu za financiranje troškova prijevoza osoba s invaliditetom te (su)financiranje određenih terapija za djecu predškolskog uzrasta, u cilju poboljšanja njihova zdravlja i sposobnosti.

Zaklada će se ovoga puta, u suradnji s Gradom, posebno angažirati na rješavanju zamolbi kućanstava koje žive u izuzetno teškim imovinskim prilikama. Pritom će se Zaklada pobrinuti da jedna obitelj, koja se još uvijek vodom snabdijeva iz bunara,  napokon dobije vodu i bojler u kuću, da se drugoj obitelji s teško bolesnim djetetom sanira dimnjak kuće koji je u ruševnom stanju, te da se trećoj obitelji, također s bolesnim djetetom, pokriju troškovi uređenja jedne sobe.

Za neke slučajeve Zaklada će tražiti dodatnu dokumentaciju i konzultacije s Centrom za socijalnu skrb, pri čemu će se izvidjeti mogućnost da se zamolbe koje iziskuju veće iznose, a vezane su uz potrebu izvođenja građevinskih i sličnih zahvata, isfinanciraju u suradnji Zaklade, Centra za socijalnu skrb i Grada Ivanca.

print