Novosti

Grad Ivanec objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća (od 663 do 1.990 eura)

Srijeda

Grad Ivanec danas je objavio Javni poziv svim zainteresiranim građanima za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća.

U aktualnoj energetskoj situaciji Grad ovime potiče vlasnike obiteljskih kuća na povećanje energetske učinkovitosti u cilju smanjenja potrošnje energije i energenata.

Njime je definirano da sva kućanstva koja se odluče za cjelovitu ili djelomičnu energetsku obnovu obiteljskih kuća u svrhu smanjenja potrošnje energije i energenata mogu od Grada Ivanca ostvariti pravo na povrat uloženih sredstava u visini od 5 do 10% maksimalno opravdanog troška investicije.

Gledano u novčanim iznosima, to znači da će Grad svim građanima koji kreću u energetsku obnove obiteljske kuće, a ovisno o mjeri energetske uštede koju izvode, radove sufinancirati bespovratnim iznosom u visini  od 663,61 eura do 1.990,84 eura, odnosno od 5.000 do 15.000 kuna (ukoliko istovremeno koriste više mjera za povećanje energetske učinkovitosti kuće).

Opravdani troškovi projekta su:

  • izrada toplinske izolacije vanjske ovojnice – vanjski zid, ravni krov, izolacija stropa prema negrijanom tavanu, kosi krov, pod (minimalna izolacija od 10 cm)
  • zamjena vanjske stolarije
  • ugradnja Sunčanih toplinskih sustava
  • ugradnja kotlova na sječku/pelete
  • ugradnja dizalica topline
  • ugradnja fotonaponskih sustava

Javni poziv i propisani obrazac za prijavu dostupni su na web stranici Grada Ivanca (rubrika Natječaji i pozivi na naslovnici weba) www.ivanec.hr

Rok za dostavu zahtjeva počinje teći od 1. veljače 2023., a završava objavom obavijesti o zatvaranju javnog poziva.

print