Novosti

POZIV PODUZETNICIMA Postanite mentor mladim poduzetnicima u sklopu EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Utorak

Kao što je već bilo najavljeno, Poslovna zona Ivanec d.o.o. kreće s aktivnostima iz EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“.

Jedna od ključnih aktivnosti koja će se provoditi je program mentorstva. Njime će se mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja osigurati mentorstvo iskusnih stručnjaka, poduzetnika i menadžera. 

U skladu s tim je HAMAG-BICRO objavio Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)- BOND 2.

Temeljem prijava zainteresiranih mentora koji udovoljavaju propisanim uvjetima, stvorit će se mreža mentora na razini cijele Hrvatske, kako bi se svim poduzetnicima i budućim poduzetnicima osigurao ravnomjeran pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Javni poziv razlikuje mentore savjetnike i mentore za razvoj poslovanja, a mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. 

Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora

  • Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).
  • Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).
  • Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja)

Poslovna zona Ivanec d.o.o. koordinirat će aktivnosti na lokalnoj razini, spajati mentore s poduzetnicima, osigurati prostor i ostalo potrebno za odvijanje mentorstva i sl. 

ONLINE RADIONICA ZA PREDSTAVLJANJE UVJETA POZIVA  9. veljače 

Također, kako bi osigurala kvalitetno predstavljanje poziva ciljnim skupinama mentora i korisnika usluge mentorstva, Poslovna zona će u četvrtak, 9. veljače u 10:00 sati, održati webinar za sve zainteresirane, na kojem će moći saznati sve detalje o pozivu, njegovu svrhu, način uključivanja, potrebnu dokumentaciju, module provođenja i sl. 

Osim što će mentori za svoj rad s poduzetnicima dobivati novčanu nadoknadu, prilika je to da prenesu svoje znanje i iskustvo budućim generacijama poduzetnika i na taj način postignu i osobno zadovoljstvo u doprinosu razvoja novih poduzetničkih poduhvata. 

Bitno je naglasiti da prethodno iskustvo u području neke vrste mentorstva i poslovne edukacije  nije uvjet za prijavu, već je primaran interes poduzetnika da bude dio takvog poduzetničkog okruženja, da prenosi svoje znanje i iskustvo te da želi postati dio nacionalne mentorske mreže.

Prijave na poziv su otvorene do 23. veljače, a sve informacije moći ćete saznati na spomenutom webinaru 9. veljače.

Prijave za webinar su otvorene do 7. veljače i zaprimaju se na mail: [email protected] ili na telefon 042/645 - 484.

print