Novosti

U Muzeju planinarstva predstavljen 14. broj časopisa „Ivanečka škrinjica“

Utorak

Ivanečki klub kolekcionara je u subotu, 17. prosinca, predstavio 14. broj svojeg časopisa „Ivanečka škrinjica“. Promocija je održana u Muzeju planinarstva u Ivancu.

Ovogodišnje izdanje časopisa sastoji se od ukupno jedanaest tekstova koji su raspodijeljeni u tri cjeline: kolekcionarstvo, povijest i etnologija.

Članke ovogodišnjeg izdanja napisali su Anica Bukovec, Renata Veličan, Ana Škriljevečki, Suzana Jagić i Boris Krznar, a teme iz etnologije u svojim su tekstovima obradili Mirjana Posavec, Ivan Lončar i Stjepan Hudoletnjak, Nada Peček i Ljudvek Cikač.

U ime Grada Ivanca okupljenima se obratio izaslanik gradonačelnika grada Ivanca, gradski vijećnik, Goran Spasojević koji je pohvalio djelovanje Ivanečkog kluba kolekcionara u očuvanju kulturne i povijesne baštine Ivanca te naglasio da uvijek mogu računati na potporu Grada Ivanca koji je i ove godine podupro izdavanje „Ivanečke škrinjice“.

Program je vodio predsjednik Ivanečkog kluba kolekcionara Darko Foder, a ideju i sadržaj „Ivanečke škrinjice“ predstavili su urednici Siniša Krznar i Suzana Jagić.

Prisutnima se obratio i Dejan Težak, predstavnik nakladničke kuće Mini-print-logo, sunakladnika izdanja.

Promociju časopisa prigodnim je glazbenim brojevima upotpunio samostalni glazbeni umjetnik Antonio Tkalec.

Podsjetimo, Ivanečki klub kolekcionara objavljuje časopis „Ivanečka škrinjica“ od 2005. godine. Časopis obuhvaća popularno-znanstvene i stručne tekstove o kolekcionarstvu, povijesti, povijesti umjetnosti te etnologiji Ivanca i njegove okolice. Dostupan je besplatno s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite ivanečke kulturne baštine te upoznavanja povijesti zavičaja.

print