Novosti

ČEKA NAS BOGAT ADVENTSKI VIKEND Dječja predstava, KUD R. Rajter, potraga za blagom Kluba mladih, moto mrazovi, ples…

Četvrtak

Niz zabavnih sadržaja za sve generacije održat će se ovoga vikenda u sklopu programa Advent u Planinarskom gradu.

U Kinu Ivanec u petak će, 16. prosinca, za sve mališane lutkarsku predstavu „Božićna priča“ izvesti lutkarski tim Dječjeg vrtića Ivančice. Predstava počinje u 18 sati.

Navečer u 19 sati sve će posjetitelje pjevanjem pučkih božićnih pjesama i izvedbom domaćih i stranih skladbi u božićnu atmosferu uvesti Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec, a pridružit će mu se i dječji zbor.

U subotu, 17. prosinca, Klub mladih Ivanec poziva svu djecu da u 11 sati dođu u gradski park i uključe se u zanimljivu potragu za blagom na kraju koje ih očekuju poklon paketići s bombonima, čokoladicama, lizalicama i sl.

Potrazi za blagom pridružit će se i gosti – učenici Osnovne škole u Maruševcu. Naime, potpredsjednica Kluba mladih Vida Strupar i tajnik Ivan Golubić s maruševečkim učenicima proteklih su dana održali radionicu u povodu obilježavanja Dana volontera, pri čemu su djeca pomogla u pakiranju slatkih paketića za potragu za blagom, a na kraju su i oni sami poručili da će joj se pridružiti.

I dok je prijepodnevni dio potrage namijenjen djeci, Klub mladih osmislio je i potragu za blagom za odrasle. Ona bi trebala početi u subotu u 15 sati, ali je odgođena zbog utakmice i održat će se u petak, 23. prosinca.

U subotnjoj završnici svi građani i mladež pozvani su da u 20 sati dođu kod paviljona i nastave se zabavljati uz popularnu glazbu Fakustix banda.

Napomenimo da će u subotu prijepodne Grad Ivanec u Kinodvorani održati i svečanost dodjele studentskih stipendija za ak. godinu 2022./2023. Također, u Muzeju planinarstva će Ivanečki Klub kolekcionara održati predstavljanje četrnaestog izdanja Ivanečke škrinjice.

Lijep zabavni dan sve građane očekuje i u nedjelju, 18. prosinca. U 13.30 sati u Ivanec će toga dana stići kolona moto mrazova u organizaciji Moto kluba Jal Ivanec. Slijedom dugogodišnjeg običaja, moto mrazovi i ovoga puta sa sobom donose darove koje će djeci podijeliti na parkiralištu kod Caritasova doma, dok sve odrasle očekuje kuhano vino i čaj. Nabavu darova financira Grad Ivanec.

A nakon druženja s moto mrazovima, pozivamo vas da se spustite do paviljona u gradskom parku gdje će skupine Plesnog kluba Ivančice u 15 sati izvesti program Rasplesani advent.

Svima dobru zabavu na klizalištu te uz ugostiteljsku ponudu koja vam je dostupna u adventskim kućicama!

print