Novosti

Folklorno-tamburaška večer KUD-a Salinovec i prijatelja

Ponedjeljak

Prekrasan su program u subotu, 10. prosinca, izveli plesači i tamburaši KUD-a Salinovec i njihovi gosti – KUD Željezničar iz Osijeka i KUD Bukovac iz istoimenog podsljemenskog naselja u Zagrebu te oduševili publiku koja se u velikom broju okupila u sportskoj dvorani Područne škole u Salinovcu.

U ime domaćina, sve goste i publiku pozdravio je predsjednik KUD-a Salinovec Vjekoslav Ptiček. Dobrodošlicu gostima iz ravne Slavonije i Zagreba poželio je gradonačelnik Milorad Batinić, uz čestitke domaćinima na brojnim nastupima i radu s djecom i mladima.

Program su uvodnim nastupom uz pjesmu Dobra vam večer, gospodar, otvorili domaćini, a nakon toga je nastupila i dječja folklorna skupina, čiji je nastup publika nagradila gromoglasnim pljeskom. Odrasli plesači, praćeni tamburašima te već „iskaljeni“ u ovogodišnjim nastupima u Ohridu, Vukovaru, na Pašmanu, u Vinkovcima, Zagrebu i drugdje, potom su pokazali svoje umijeće u izvornom folkloru. KUD Salinovec svoj rad neprestano nadograđuje pa je i ove sezone ugodno iznenadio pjevačkim umijećem svojih članica.

Nakon bjeline zagorskih nošnji, publika je imala prilike i vidjeti bogate, zlatovezom ukrašene nošnje KUD-a Željezničar iz Osijeka te uživati u raskošnim izvedbama spleta narodnih plesova hrvatskog i mađarskog Podravlja. Sjajne pjevačice, odlično usklađeni plesači, prelijepe nošnje, odlični tamburaši koji su u posebnim izvedbama atmosferu podigli bećarcima, sve to je publici, koja zna cijeniti vrijednost ovakvih događanja, sasvim sigurno bio program za pamćenje.

U svojim bogatim nošnjama te praćeni raspoloženim tamburašima, nastupili su i članovi KUD-a Bukovac te je malo falilo da nazočni i zaplešu uz zvuke svima poznatih, popularnih napjeva. Zavrtjeli su se na pozornici i šestinski kišobrani te tako u Salinovec donijeli dašak podsljemenske atmosfere.

A sav taj program odvijao se u dobrom ozračju još svježe izborene pobjede Hrvatske nad Brazilom, pa se tako i folklorno-tamburaška večer KUD-a Salinovec i prijatelja te druženje nakon službenog programa, pretvorilo u proslavu pobjede koja proteklih dana cijelu Hrvatsku ispunjava ponosom.

print