Novosti

UZ 11. XII., MEĐUNARODNI DAN PLANINA Turistička zajednica izdala prigodni žig, omotnicu i razglednicu – preuzmite ih besplatno u Gradskoj vijećnici

Četvrtak

U povodu obilježavanja 11. prosinca, Međunarodnog dana planina, Turistička zajednica grada Ivanca inicirala je izdavanje prigodnog žiga (autor: Boris Jagetić Daraboš), dvije varijante omotnica i tri varijante razglednica, sve u cilju daljnjeg turističkog brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada.

Žig je izradila Hrvatska pošta i bit će u uporabi samo jedan dan – u petak, 9. prosinca u Poštanskom uredu Ivanec - nakon čega se trajno pohranjuje u Muzeju pošte u Zagrebu. To znači da će sva pošta koja će iz Poštanskog ureda Ivanec biti odaslana toga dana do 20 sati, biti žigosana ovim žigom.

U povodu adventa i predstojećih blagdana, Turistička zajednica grada Ivanca svim zainteresiranim građanima, a posebno kolekcionarima, daruje jedan komplet izdanja (omotnica i razglednica). Svoju omotnicu i razglednicu moći ćete besplatno preuzeti na prijemnom šalteru Gradske vijećnice u petak, 9. prosinca, od 7 do 15 sati.

Nakon toga uputite se u Poštanski ured Ivanec, koji tog dana radi do 20 sati, te vama dragim osobama pošaljite razglednicu pečaćenu prigodnim žigom. Voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš posebno napominje da će ovo biti posljednji prigodni žig koji se aplicira uz poštansku marku izraženu u kunama, što znači da će sve pošiljke označene ovim žigom imati i svoju kolekcionarsku vrijednost. 

Žig je dostupan i na internetskim stranicama Hrvatske pošte  https://www.posta.hr/pregled-zigova/207  

print