Novosti

U SKLOPU IVANEČKIH RUDARSKIH DANA 140 trkača istrčalo 2. atletsku utrka Rudarski cener

Ponedjeljak

U subotu, 3. prosinca, adventska događanja u Ivancu otvorena su 2. atletskom utrkom Rudarski cener, koja je i ove godine održana u organizaciji gradske Turističke zajednice i Atletskog kluba Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Utrka je inače sastavni dio zimskog dijela manifestacije Ivanečki rudarski dani, a terminski se odvija u povodu spomendana sv. Barbare, zaštitnice rudara.

Glavna utrka trčala se na 10 km (otud i naziv utrke, od njem. zehn – deset) i to stazom koja povezuje nekadašnje rudarske lokalitete u Ivancu i okolici.

U njenom sklopu održana je i utrka Mali rudar, na stazi od 2,8 km, za kondicijski manje spremne trkače.

Start utrke bio je na gradskoj špici, gdje je svim atletičarima dobrodošlicu u Ivanec te dobru utrku, bez ozljeda, poželio gradonačelnik Milorad Batinić.

Utrku je istrčalo 140 trkača i trkačica, a cilj je bio kod paviljona u gradskom parku, gdje je priređena i završna svečanost.

Sve atletičare tu su pozdravili i zahvalili im na sudjelovanju zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš, koji su ujedno trkačima u brojnim dobnim kategorijama podijelili rudarske medalje i druge brendirane poklone i suvenire Turističke zajednice i Grada Ivanca.

Promotivne „šuškavce“ za sve sudionike osigurao je AK Varaždin.

Velik doprinos ugodnoj atmosferi koja je vladala na podjeli nagrada dalo je Društvo prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec, čije su članice brojne gostujuće i domaće trkače i druge goste u jednoj od adventskih kućica ponudile cijelim brdom domaćih kolača i peciva, rudarskim čajem, kuhanim vinom i sl.

Utrku 2. rudarski cener podupire Ministarstvo turizma i sporta RH te Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije, koje su je i publicirale na svojim web stranicama.

Sve rezultate utrke, po svim kategorijama, pogledajte na  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/180

print