Novosti

Otvoren Advent u Planinarskom gradu

Nedjelja

U prekrasnoj atmosferi i u nazočnosti velikog broja velikih i malih posjetitelja, sinoć je u gradskom parku atraktivnim programom otvorena manifestacija Advent u Planinarskom gradu.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Milorada Batinića i paljenja raskošne rasvjete klizališta koje se ove sezone prostire na 300 m2, prelijep program na ledenoj površini izvele su kadetkinje i juniorke (ukupno blizu 40 klizačica) Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice. 

Nakon kratkog rasklizavanja kojim započinju svaki svoj trening ledu, a čije je elemente publici pojasnila glavna trenerica ekipe Anamarija Kasić, obje ekipe su po dvaput izašle na led te brojnu publiku oduševile izvedbama svog natjecateljskog i plesnog programa. U svojim atraktivnim klizačkim kostimima i umijećem sinkroniziranog klizanja, ljupke su plesačice nagrađene burnim pljeskom publike te pobudile zanimanje domaćih djevojčica i dječaka za umjetnički ples na ledu.

Sitna kišica nije smetala, dapače, odmah se ledila na površini klizališta te stvorila savršenu podlogu za nastup. Pokazalo se to i nakon završetka programa Zagrebačkih pahuljica, kada je klizalište postalo gotovo pretijesno za brojnu djecu i mladež koji su izašli na led te otvorili ovogodišnju sezonu klizanja.

Manifestaciji su se pridružile i popularne maskote Tvornice „Kazalište lutaka“ iz Zagreba, s kojima su se brojni klinci i klinceze družili i rado se fotografirali.

Program je nastavljen kod šareno ukrašene kućice u parku, gdje je mališane dječjih vrtića Ivančice i Bambi dočekao glavom – Djed Božićnjak! Maleni su ukrasima koje su sami izradili okitili dva bora kod kućice te se zajedno sa svojim tetama odgojiteljicama i roditeljima, družili, veselili i fotografirali s Djedom Božićnjakom.

Živo je bilo i u kućici Kluba mladih Ivanec, čiji su članovi imali pune ruke posla s face paintingom, te oslikavali lica djevojčica i dječaka šarenim blagdanskim motivima. Na foto štandu KMI-a moglo se i fotografirati te kući ponijeti posebnu uspomenu s Adventa u Ivancu 2022.

Puno se sinoć popilo kuhanog vina, čaja i vruće čokolade te pojelo fritula i drugih delicija iz prigodne adventske ugostiteljske ponude. Posebno živo bilo je kod kućice Društva prijatelja narodnih običaja Maska, čije su žene ispekle brdonajrazličitijih domaćih kolača i peciva te njima počastile posjetitelje.  

Advent organizira Grad Ivanec u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama, a dani do 8. siječnja bit ćw ispunjeni mnoštvom različitih zabavnih programa.

Zabava sinoć nastavljena je odličnim nastupom Privatt banda, uz koji se i zapjevalo, te Ženskog vokalnog sastava Kaliope. 

A pošto slike govore više od tisuću riječi, u našoj galeriji fotografija pogledajte kako je sinoć bilo u Ivancu, na otvaranju Adventa u Planinarskom gradu!

print