Novosti

DRAGA DOMAČA RIEČ U petak, 2. prosinca, u Kinodvorani završna priredba 42. kajkavskog književnog natječaja

Četvrtak

Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ sutra će (petak, 2. prosinca) u Kinodvorani Ivanec biti domaćin završnoj priredbi 42. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč. Na priredbi će najuspješniji autori u kategoriji djece i odraslih sami kazivati stihove svojih pjesama, koje je prosudbeno povjerenstvo ocijenilo najboljima i odabralo ih za objavu u Zborniku Drage domače rieči 2022.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Ivanec, supokrovitelj Varaždinska županija, a medijski pokrovitelji su Ivanečke novine i Radio Sjeverni FM.

Na natječaj, koji promiče stvaralaštvo na kajkavskom izričaju, i ove se godine odazvao velik broj autora - ukupno 139, od kojih 52-oje odraslih. Komisija u sastavu Vesna Matišić (urednica Zbornika) te dr. sc. Mirjana Posavec i prof. Iskra Petak nije imala laku zadaću, jer je najbolja autorska ostvarenja trebala odabrati između 256 pristiglih radova.

Naslovnicu Zbornika ove godine krasi fotografija Zorana Stanka.

Završna priredba u Kinodvorani Ivanec počinje u 18 sati. Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Ivanec, a supokrovitelj Varaždinska županija. Medijski pokrovitelji Drage domače rieči su Ivanečke novine i Radio Sjeverni FM..

Tiskani Zbornik bit će digitaliziran i svima dostupan na http://library.foi.hr/zbirke/ivanec/index.php?page=knjige !

print