Novosti

U povodu 31. obljetnice pogibije - odana počast poginulom vukovarskom redarstveniku Stjepanu Vusiću

Petak

U srijedu, 17. studenog, u povodu obilježavanja 31. obljetnice pogibije, odana je počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću iz Jerovca, koji počiva na groblju u Kamenici. Stjepan je bio pripadnik Zasebne postrojbe PU varaždinske, a poginuo  je 16. studenog 1991. godine u Borovu Naselju, u pokušaju proboja iz neprijateljskog okruženja.

Brojni su oni koji su mu došli odati počast: uz suprugu Mariju i članove uže obitelji, sjeni poginulog vukovarskog ratnika poklonili su se predstavnici Policijske postaje Ivanec na čelu s načelnikom Danijelom Leskovarom te brojni predstavnici braniteljskih udruga iz Ivanca i Lepoglave.

Počast Vusiću odalo je i izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić, a pridružili su se i gradski vijećnici, predstavnici političkih stranaka, građani i dr.

Molitvu na Vusićevu grobu predvodio je kamenički župnik vlč. Rafael Mikec te tugu nazočnih, prisutnu i nakon tri desetljeća, nastojao ublažiti porukama iz Knjige mudrosti, zamolivši Boga neka ne dopusti da se izgubi išta od njihovih napora, da nam i dalje zbore u svemu onome u čemu su za života bili veliki, da i nakon njihove smrti i dalje s njima ostanemo povezani te da Bog žive utješi u njihovoj tuzi.

Okupljanju su se odazvale i majke i bliža rodbina drugih poginulih branitelja koji počivaju na ovome groblju. Nakon molitve na Vusićevom groblju, vlč. Mikec predvodio je i molitve na grobovima još dva mlada poginula vukovarska policajca iz župe Kamenica – Tome Jambora i Josipa Kapustića.

print