Novosti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - molitva i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulima, misa za domovinu (četvrtak, 17. 11.)

Srijeda

Grad Ivanec, uz predstojeći Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u četvrtak, 17. studenog, organizira komemorativno okupljanje kojim će se odati počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te posebno, poginulim ivanečkim braniteljima.

Rodbina poginulih branitelja, predstavnici Policijske postaje Ivanec i braniteljskih udruga, gradsko vodstvo, gradski vijećnici i dr. okupit će se u 16 sati na mjesnom groblju u Kamenici, gdje će odati počast vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću u povodu obilježavanja 31. obljetnice njegove pogibije u Borovu Naselju.

Nakon toga molitva će biti i na grobovima poginulih vukovarskih redarstvenika Josipa Kapustića i Tome Jambora. Molitvu će predvoditi župnik župe Kamenica vlč. Rafael Mikec.

Okupljanje će se potom nastaviti u 17.30 sati kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima na Trgu hrvatskih ivanovaca u Ivancu, gdje će molitvu za sve poginule i nestale vojne i civilne žrtve Domovinskog rata predvoditi ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

Pozivaju se građani i vjernici da se kod spomenika okupe u što većem broju te da, uz Dan sjećanja, zapale svijeću za pokoj duša svih poginulih i nestalih.

Nakon molitve, uslijedit će procesija prema crkvi sv. Marije Magdalene, gdje će u 18 sati vlč. Kosec predvoditi misu za Domovinu.

Komemorativno okupljanje organizira Grad Ivanec, a suorganizatori su Ogranak UDVDR Ivanec, HVIDRA te župe Ivanec i Kamenica. Logističku pomoć pruža Policijska postaja Ivanec.

print