Novosti

OD DANAS IVKOM d.d. U REŽIMU ZIMSKE SLUŽBE Obavljene sve pripreme za učinkovito funkcioniranje zimske službe (15. studeni-15. travnja)

Utorak

Od danas (15. studeni), ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. nalazi se u režimu pripravnosti za zimsku službu, koja u pravilu traje od 15. studenog tekuće do 15. travnja sljedeće godine i do tada će prometnice, koje mu je na održavanje povjerio Grad Ivanec, održavati u skladu s Izvedbenim programom zimske službe.

U skladu s time, Ivkom d.d. je izvršio sve tehničke, kadrovske i materijalne pripreme za  učinkovito funkcioniranje zimske službe u sezoni 2022./2023., što je danas u krugu tvrtke predstavio voditelj zimske službe Davor Galić.

Za borbu sa snijegom i ledom ove zime spremno je ukupno 20-ak vozila i radnih strojeva iz vlastitog voznog parka te iz voznog parka sedam kooperanata s kojima su ugovori već zaključeni.

-Konkretno, za čišćenje snijega i leda s nerazvrstanih cesta, ulica, nogostupa i javnih parkirališta spremna su tri velika kamiona s ralicama i posipačima, tri mala traktora, tri rovokopača te tri mala bagera gusjeničara (pogodna za čišćenje nogostupa i parkovnih staza). Što se podizvođača tiče, svaki od njih posjeduje traktor s ralicom i posipačem – pojasnio je Galić.

Ovi strojevi namijenjeni su čišćenju prometnica i površina koje su pod nadležnošću Grada Ivanca, a riječ je o oko 180 km nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području, čemu još treba dodati nogostupe i javna parkirališta.

Za početak zimske službe spremno je i 200 tona rizle i 20 tona soli za posipavanje prometnica i prometnih površina, a pravovremeno je ugovorena i nabava dodatnih količina materijala (s obzirom na manjak agregata i soli na tržištu).

U proračunu Grada Ivanca za zimsku službu osigurano je 400.000 kuna, no u slučaju obilnijih padalina svakako će se osigurati i dodatna financijska sredstva.

Cjelokupno čišćenje i posipavanje prometnica odvijat će se u skladu s Planom zimske službe i prema definiranim stupnjevima prioriteta.

print