Novosti

KREĆE NOVI PROJEKT ZAŽELI – FAZA II, VRIJEDAN 741.600 KN Zaposlit će se i šest žena s područja Grada Ivanca

Srijeda

V.d. ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Sanja Pajtak u utorak je, 25. listopada, u Ministarstvu rada i socijalne politike potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 2. fazu projekta „Aktivne u zajednici“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Njime će se omogućiti zapošljavanje ukupno 15 žena, od kojih šest s područja Grada Ivanca, dok će ostale biti s područja općina Maruševec i Donja Voća. Svaka od njih brinut će se o šest starih i nemoćnih osoba (ukupno 90).

Uz Grad Ivanec te općine Maruševec i Donja Voća, u partnerstvo na projektu uključeni su i Centar za socijalnu skrb Ivanec te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin.

Ukupna vrijednost projekta je 741.600 kuna, a toliko iznosi  i odobreni iznos bespovratnih sredstava pa sufinanciranje projekta od strane prijavitelja i partnera nije potrebno.

Projekt traje 8 mjeseci (do lipnja 2023. godine), a od toga će šest mjeseci biti pružena konkretna pomoć potrebitim osobama iz zajednice.

Podsjetimo, Grad Ivanec je Gradskom društvu Crvenog križa bio partner i u I. fazi provedbe predmetnog projekta, koji je trajao od veljače 2021. do veljače 2022. godine. Tada je vrijednost projekta iznosila 644.235,00 kuna.

print