Novosti

BATINIĆ U CESARČEVOJ ULICI Ukoliko izvođač hitno ne sanira oštećenja koja prijete sigurnosti ljudi i vozila, Grad će podići tužbu

Petak

Gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Markom Friščićem, v.d. pročelnikom za komunal Stjepanom Vincekom, direktorom Ivkom-voda Rankom Zboduljom i suradnicom za razvoj i upravljanje projektima Melanijom Andreić obišao nekoliko lokacija na području grada Ivanca s kojih stižu učestali prigovori građana zbog problema uzrokovanih radovima na Aglomeraciji Ivanec. 

Među ostalim, obišao je i Ulicu Augusta Cesarca u Ivancu, gdje se građani žale na probleme na koje već dulje upozoravaju, ali se oni ne rješavaju.

Naime, kod izvođenja radova na dva mjesta su potrgane, odnosno savijene slivničke rešetke preko ulice, a na jednom mjestu se otvorila rupa u rešetki nasred ceste koja je opasna ne samo za vozila, već i za pješake. Budući da izvođač nakon obavljenih polaganja kolektora u toj ulici nije na odgovarajući način sanirao cestu, kod zadnjih velikih kiša šljunak i kameni agregat „krenuo“ je nizbrdo te pritom potpuno zatrpao oborinsku odvodnju, a nanosi su završili pred kućama i ogradama građana koji žive u Ul. žrtava hrvatskih domovinskih ratova.

Iako je, potvrdili su to i predstavnici Ivkom-voda i Grada, na redovitim koordinacijskim sastancima izvođač u više navrata bio upozoren da sanira štetu (prvi put još 11. srpnja), to do danas nije učinjeno, jer izvođač i dalje ovu ulicu tretira kao otvoreno radilište. Prema povratnim informacijama, u tijeku je narudžba nove rešetke, pri čemu su se, navodno, pojavili problemi oko dimenzija koje se više ne proizvode.

Budući da ova situacija nije od jučer, već traje više od tri mjeseca, a građani zovu Grad jer Cesarčeva ulica je u gradskoj nadležnosti, gradonačelnik M. Batinić dao je nalog da se ova situacija riješi najdulje tijekom idućih nekoliko dana.

-Ukoliko se ovo ne sanira i to na način da se izvrši kompletan novi iskop, postavljanje nove kanalice i rešetke, izvođač će dobiti tužbu od strane Grada. Ovdje prijeti realna opasnost od ozbiljnih oštećenja vozila i povreda ljudi, za što Grad ne može preuzeti odgovornost. Ako bi se u međuvremenu nešto takvo dogodilo, potrebno je pozvati policiju, sačiniti zapisnik, a izvođač će morati nadoknaditi štetu. Ovo je neodrživa situacija, to više što su Svi sveti pred vratima i ne želim imati havarije na gradskoj prometnici zbog propusta koji su davno trebali biti otklonjeni - izjavio je Batinić.

U trenutku obilaska prometnice od strane predstavnika Grada i Ivkom-voda, predstavnici izvođača radova, GK Zagorje gradnje, počeli su sa čišćenjem ulice od šljunka i saniranjem iskopa navozom i nabijanjem materijala.

Gradonačelnik je sa suradnicima danas obišao i druge lokalitete, a o tome ćemo izvijestiti naknadno.

print