Novosti

Foto: FB UKS Bedenec

OŠTRA PORUKA GRADONAČELNIKA M. BATINIĆA PREDSJEDNIKU UKS BEDENEC S. PETAKU (HNS) Sram vas bilo, prodali ste se za Judine škude!

Ponedjeljak

Neugodno iznenađen informacijom koju je saznao naknadno, a to je da je tvrtka Geomin d.o.o. vlasnika Stjepana Juga, koja provodi istražne radnje u cilju otvaranja kamenoloma Siljevecna Ivančici, glavni pokrovitelj i sponzor utrke koja je u subotu, 15. listopada, održana u organizaciji UKS-a Bedenec, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić uputio je izvanredno priopćenje za javnost te u njemu oštro prozvao predsjednika UKS-a Stjepana Petaka, člana HNS-a.

-Nitko tko radi protiv interesa građana Grada Ivanca nije dobro došao u našu sredinu, a pogotovo ne oni koji žele uništiti živote stanovnika Ivanečke Željeznice i okolice i prisiliti ih da se isele. Dok svjedočimo očaju, beznađu i agoniji građana naselja pod Ivančicom, vi bez ikakvih moralnihskrupula i empatije, među svim tvrtkama na svijetu za glavnog sponzora angažirate upravo tvrtku Geomin. I k tome na utrku dovodite i njegova vlasnika, g. Juga, političkog eksponenta opcije koja u I. Željeznici vidi svoj zlatni eksploatacijski rudnik, a koji trud i napore svih koji se bore za interese mještana Željeznice i okolice posprdno zove „lokalnim folklorom onih koji preziru cijeli sjeverozapadni dio Hrvatske“. 

Gospodine Petak, sram vas bilo, prodali ste se za Judine škude!

Takvom jeftinom prodajom diskreditirali ste i sve napore dobronamjernih mještana Bedenca, koji su peticiju protiv kamenoloma potpisali iz solidarnosti prema našim sugrađanima, znajući kako se osjećaju i što bi im značio promet stotina kamiona dnevno pod prozorima. 

Ponizili ste i sve trkače koji su na utrku došli u dobroj vjeri i od kojih su mnogi također potpisali peticiju, a sada nam se javljaju zgroženi činjenicom da su bili dovedeni u poziciju da svojim sudjelovanjem promoviraju tvrtku Geomin. Upravoonako kao što ste vi činili noseći njen logo ponosno na svojim grudima!

Vašim neodgovornim potezom u neugodnu situaciju doveli ste i Grad Ivanec koji je UKS-u Bedenec, slijedom dugogodišnjeg običaja, i ove godine već uplatio novčanu potporu za utrku. Obavještavam javnost da će Grad od UKS-a Bedenec tražiti povrat uplate. 

U zabludu i u neugodnu poziciju doveli ste i zamjenika gradonačelnika koji se, također u dobroj namjeri, odazvao završnoj svečanosti te uručivao nagrade najboljima.

Nije mi poznato u kakvoj ste vezi vi i vaša stranka HNS s tvrtkom Geomin i njenim vlasnikom, ali i više je nego indikativno da ste se na skupu glasno hvalili da više nećete moliti Grad Ivanec za potporu, jer sada imate novog glavnog sponzora u Geominu, s čijim ste se vlasnikom i družili na skupu u Bedencu. 

Pošto g. Jug o kamenolomu u Siljevcu u najnovijim izjavama govori kao o gotovoj stvari te već najavljuje gradnju cesta – ako ne kroz Ivanečku Željeznicu, onda kroz Belski dol – znači li to da je Ministarstvo gospodarstva već unaprijed donijelo odluku o tome, prije Studije utjecaja na okoliš i izdavanja koncesijske dozvole? 

A s obzirom na to da ste u zagrljaj tako rado i benevolentno pripustili Geomin i g. Juga te već najavljujete i buduću sponzorsku suradnju, imate li možda vi i vaša stranka neka saznanja o tome, koja mi, ostali, nemamo?

Vjerujem da javnost zanima kako ovakav potez svoga člana komentira i predsjednik HNS-a Grada Ivanca Nikola Sedlar, koji se na skupu u Ivanečkoj Željeznici izjasnio protiv kamenoloma – zaključuje u svom priopćenju gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

print