Novosti

PRIJEDLOG GRADONAČELNIKA M. BATINIĆA ZA 2023. Povećanje broja i iznosa stipendija te naknada za novorođenčad, u (do)gradnju vrtića vlastitim snagama

Petak

Kao što je napomenuto u izvješću o dodjeli stambenih poticaja, gradonačelnik Milorad Batinić se u obraćanju korisnicima pobliže osvrnuo i na neke nove mjere usmjerene prvenstveno na djecu, studente i mlade obitelji, a koje će Gradskom vijeću predložiti u sklopu donošenja proračuna za 2023. godinu.

Prije svega, riječ je o povećanju iznosa i broja studentskih stipendija.

-Umjesto dosadašnjih 50, predlažem da Grad ubuduće studentima dodjeljuje 60 stipendija. Iznos stipendija za deficitarna zanimanja sa sadašnjih 800 bio bi povećan na 900 kuna mjesečno, dok bi se iznos stipendija koje se dodjeljuju temeljem socijalnih kriterija  sa sadašnjih 700 povećao na 800 kuna – izjavio je Batinić.

Nadalje, gradonačelnik predlaže i povećanje naknada za novorođenčad sa sadašnjih 1.500 na 2.000 kuna (za prvo dijete u obitelji) odnosno, na 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete.

Osvrnuo se i na problem pomanjkanja mjesta za mališane u vrtićima u Ivancu i Radovanu.

- Grad Ivanec je na EU fondove prijavio dogradnju dječjeg vrtića u Ivancu i gradnju novog vrtića u Radovanu. Još uvijek čekamo rezultate natječaja. Ako ne prođemo na natječaju i ne dobijemo europska sredstva, Grad ima dovoljno potencijala za kreditno zaduženje. Drugim riječima, uzet ćemo kredit i u ova dva projekta krenuti vlastitim snagama – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

print