Novosti

Počeli radovi na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici (1. FAZA)

Četvrtak

Grad Ivanec je otvorio radove na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici. Riječ je o prvoj fazi radova u kojoj će se sagraditi prometnica i kolnik u punom profilu, s nogostupima s obje strane ulice, kao i nogostup uz SPAR, sve do obilaznice.

-S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnja skate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića. Gradnjom i uređenjem novih urbanih sadržaja i infrastrukture Grad prati intenzivan građevinski razvitak ove zone i pretvara je u modernu gradsku četvrt – izjavio je danas, prilikom obilaska gradilišta, gradonačelnik Milorad Batinić.

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića.

Promet novim odvojkom odvijao bi se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom bi se ograda zatvarala, što znači da ovim pravcem promet ne bi bio moguć.

Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavlja ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Sljedeće godine u planu je realizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, s manjim parkiralištem te uređenjem okretišta i stajališta za školski autobus.

print