Novosti

NASTAVLJA SE POTPISIVANJE PETICIJE PROTIV OTVARANJA KAMENOLOMA U srijedu peticija i u Ludbregu

Utorak

Na poziv gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića, sutra će se (srijeda, 14. rujna) peticija protiv otvaranja kamenoloma u Siljevcu na Ivančici potpisivati i u ovome gradu, iz kojeg mnogi izletnici često dolaze u naš kraj i planinare na vrh najviše zagorske gore.

Time se i Ludbrežani sa svojim vodstvom pridružuju pokretu koji se širi na cijeli sjever Hrvatske, a čija je zajednička poruka NE ovoj invazivnoj investiciji koja će, ako se ostvari, uništiti život u ovoj mirnoj oazi prirode.

Stoga i mi ovom prilikom pozivamo sve stanovnike Centra svijeta i okolice, koji toga dana svrate u grad (srijeda je sajmeni dan u Ludbregu), da se svojim potpisom pridruže spašavanju Ivančice, prirode, ljudi, izvora vode te flore i faune.

Peticija će se potpisivati na štandu na gradskoj tržnici od 9 do 12 sati. Bit će nazočan i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, a oko 10.15 sati dolazak kod štanda i potpisivanje peticije najavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić sa suradnicima.

Prošlog vikenda u Ivancu i Radovanu

Peticija se i prošlog vikenda potpisivala na uobičajenim mjestima u Ivancu gdje su aktivisti organizirano prikupljali protestne potpise građana.

Potpisati je i dalje možete svaki dan, do kasnih poslijepodnevnih sati, kod ulaza u Gradsku vijećnicu.

Potpisivanje peticije u svojim je prostorima organizirao i DVD Radovan. I mještani ovoga kraja jednodušno su protiv kamenoloma, a po riječima predsjednika DVD-a Nikole Habuneka, potpis na peticiju mnogi su već dali i na drugim punktovima, od štandova u Ivancu do svojih radnih mjesta.

Mještani poručuju da su spremni izići i pred bagere i na organizirane prosvjede jer, kako ističu, svi smo povezani i borimo se za istu stvar, a to je naš kraj i Ivančica.

U Radovanu s prikupljanjem potpisa nastavljaju i ovoga tjedna, a planiraju svratiti i do starih i nemoćnih, koji nisu u mogućnosti samostalno doći i dati svoj potpis protiv kamenoloma.

print