Novosti

MODERNIZACIJA NERAZVRSTANIH CESTA 2022. Danas asfaltiranje odvojka Pustove ulice i odvojka Lošci iznad Pahinskog

Srijeda

Radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz programa Grada Ivanca za 2022. godinu ulaze u finalnu fazu.

Nakon što su jučer asfaltirane dvije dionice u Ivanečkoj Željeznici, danas se asfaltira odvojak Ulice Franje Pusta u Ivancu, a asfaltiran je i odvojak Lošci (strma dionica) iznad Pahinskog.

Podloga za asfalt napravljena je u dijelovima Vinogradske,Frankopanske i Malezove ulice, kamo asfalt stiže (ovisno o vremenu) tijekom idućih 10-ak dana. Asfaltiranje u Salinovcuu planu je u ponedjeljak. Također, u tijeku je i ugovaranje dionice iznad Matišićevog bajera u MO-u Lančić-Knapić.

Investitor radova vrijednih 1,1 milijun kuna je Grad Ivanec, aobavlja ih PZC Varaždin.

Dio radova sufinanciran je sa 100.000 kuna potporeMinistarstva prostornog uređenja i graditeljstva.

Budući da ove godine završava petogodišnji Program modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca za razdoblje 2018. – 2022., još u prvom dijelu godine krenule supripreme za donošenje novog programa 2023. – 2027.Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i v.d. pročelnika za komunal Stjepan Vincek tijekom proteklih mjeseci održali su niz sastanaka s mjesnim odborima na cijelom gradskom području kako bi se definirale ceste i dionice koje će pod asfalt u tom razdoblju.

Važan čimbenik, koji će uvelike odrediti plan radova, bit ćezavršetak Aglomeracije Ivanec jer će sve raskopane prometnice biti potrebno sanirati i asfaltirati. Nakon što Grad izradi nacrt programa modernizacije NC-a 2023. – 2027., uputit će ga na javno savjetovanje kako bi građani i svi ostali zainteresirani mogli dati svoje prijedloge i sugestije.

print