Novosti

NE KAMENOLOMU! Zahuktava se potpisivanje peticije, potpisi se prikupljaju na cijelom sjeveru Hrvatske

Utorak

Sve se više zahuktava potpisivanje peticije Grada Ivanca NE kamenolomu na Ivančici pa je do danas prikupljeno oko 6.000 potpisa. Međutim, to ni izdaleka nije sve, jer su na terenu još doslovce stotine potpisnih listi, a peticija se potpisuje širom sjevera Hrvatske pa i daleko šire!

Tako su aktivisti listi i političkih stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću potpise na štandovima u Ivancu prikupljali i proteklog vikenda, dok predstavnici mjesnih odbora potpise prikupljaju u svojim naseljima i ulicama.

Dobro su se organizirale i udruge našega kraja te, u skladu s dogovorom na koordinacijskom sastanku s gradonačelnikom M. Batinićem, na svim svojim aktivnostima, izletima, manifestacijama i drugim događanjima prikupljaju potpise protiv otvaranja kamenoloma te tako izražavaju protivljenje degradaciji kvalitete života ljudi i uništavanju prirode.

Evo lijepih primjera koje smo zabilježili:

Speleološka udruga Kraševski zviri organizirala je prošlog vikenda potpisivanje peticije kod planinarske kuće Majer na južnoj strani Ivanščice, u sklopu jedne od svojih speleoloških ekspedicija u kojoj su ovoga puta istražili špilju Djedak.

Planinarski klub Ivanec potpise prikuplja u svojim prostorijama u Retru, a članovi su se i volonterski angažirali u prikupljanju potpisa u Varaždinu te time Gradu Ivancu pružili važnu logističku potporu.

Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec potpise prikuplja u Planinarskom domu na vrhu Ivančice, a potpisivanje peticije organizirano je i u Filićevom domu na Ravnoj gori.

Zajednica sportskih udruga sa svojim članicama, Udruga umirovljenika Ivanec, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, Gljivarsko društvo - svi oni potpise prikupljaju u svojim prostorijama, među svojim članstvom.

Uvijek aktivna Udruga udomitelja Nada Ivanec također prikuplja potpise, a zaposlenice udruge su prošlog tjedna volontirale na štandovima u Varaždinu.

Volontersku potporu Grad Ivanec u Varaždinu je dobio i od Dražena Čelara iz platforme Budimo grad.

Potpise na peticiju je UŠR Stažnjevec prikupljao na Stažnjevečkim susretima, a DŠR Salinovec na biciklijadi Med skrajski bregi.

Značajan doprinos na terenu daje i novoosnovana Eko udruga Naša Ivančica te mještani Ivanečke Željeznice.

U nedjelju ujutro u Varaždinu potpise su prikupljali Matija Hranić, Pero Magaš, Mihael Vizjak i Silvija Cafuk, a u subotu je na štandu Grada Ivanca volontirala Natalija Vizjak.

Posebno veseli i što velik broj građana uzima liste te ih nose na potpis prijateljima, kolegama i rodbini u druga mjesta i gradove, kako bi peticija bila što uspješnija.

Potpisivanje peticije se nastavlja se do daljnjega, a cilj je prikupiti što veći broj potpisa kao izraz negativnog i prosvjednog raspoloženje građana protiv najavljenog otvaranja kamenoloma, što bi u obzir trebala uzeti svaka odgovorna vlast.

Grad Ivanec zahvaljuje svim volonterima, udrugama, mjesnim odborima i građanima uključenima u prikupljanje potpisa.

print