Novosti

POČELA JE ŠKOLA! U novu šk. godinu 2022./2023. krenulo 112 prvašića, 16 više nego lani!

Ponedjeljak

Veliko je uzbuđenje danas, na početku nove školske godine,vladalo u svim osnovnim školama ivanečkoga kraja, u koje je na nastavu krenulo ukupno 112 prvašića, 16 više nego lani.

Prvi dan škole najuzbudljiviji je bio za 87 prvašića Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i njenih područnih škola u Salinovcu, Kuljevčici i Prigorcu, a jednako tako za 25 prvašića Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu te njenih područnih škola u Margečanu i Gačicama. 

Uz povećan broj prvašića, što je sjajna vijest, bilježimo i podatak da OŠ Ivanec u ovoj šk. godini ima i jedan odjel više (i to u predmetnoj nastavi) pa se tako svrstala među rijetke škole koje bilježe povećanje broja odjela.

U skladu s tradicijom, za prvašiće i njihove roditelje je program dobrodošlice priređen u školskoj sportskoj dvorani.

U OŠ Ivanec 10 prvašića više nego lani

-Povećanje broja prvašića, kojih je ove godine 10 više nego lani, pokazatelj je da je grad Ivanec zdrava sredina, koja ima svoju sadašnjost, ali i budućnost. Draga djeco, dobro došli u školu i u njoj se osjećajte dobrodošlo, prihvaćeno i sigurno – rekao je ravnatelj škole prof. Damir Jagić.

U skladu s dugogodišnjim običajem, dobrodošlicu u školu malenima poželio je i gradonačelnik Milorad Batinić:

-Vidim poglede djece punih iščekivanja! Ali nekako imam osjećaj da su roditelji danas čak i uzbuđeniji od djece! Sve će se to smiriti već za koji dan. Djeci želim siguran put u školu,da se u njoj dobro osjećaju i steknu puno prijatelja – poručio je djeci ivanečki gradonačelnik.

-Drago mi je da mogu istaknuti i jedan lijep podatak, a to je da je Grad u 2021. godini roditeljima isplatio čak 33 naknade za novorođenčad više negoli godinu dana ranije. Oni će brzo dorasti za školu i to je dodatni signal koji upućuje na potrebu hitne dogradnje škole – naglasio je Batinić.

Skupu se obratio i župan Anđelko Stričak te posebno pozdravio prvašiće, njihove roditelje i školski kolektiv.

-Školu u Ivancu treba dograditi. Kao što sam već više puta najavio, ako Varaždinska županija, kao osnivač škole, ne uspije namaknuti sredstva iz državnog proračuna, kreditno ćemo se zadužiti i dograditi je – istaknuo je župan.

Dočeku prvašića nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras te županijski pročelnik za školstvo Miroslav Huđek.

U nastavku su za prvašiće prigodni program ispunjenom stihovima, plesom i glumom izveli učenici četvrtih razreda OŠ Ivanec.

Slična atmosfera danas je vladala i u svim ostalim školama na administrativnom gradskom području. 

Više prvašića i u OŠ Radovan

Program dobrodošlice za 14 prvašića, 9 djevojčica i 4 dječačića, priređen je i OŠ M. Ožegovića u Radovanu.

Uzbuđenu dječicu i njihove roditelje pozdravila je i dobrodošlicu im poželjela ravnateljica škole Željka Hanžek Paska, a u ime Grada kratko im se obratio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić:

-Danas ste prvi put u školi i u školskim klupama. Sad vam sve to izgleda nešto novo i strašno, ali već za koji dan vidjet ćete da će vam postati lijepo s novim prijateljima i s novim zanimljivim aktivnostima – rekao je Friščić te svim učenicima i njihovim učiteljima zaželio puno sreće i uspjeha u školi.

I gradska uprava Grada Ivanca svim učenicima i njihovim učiteljima želi uspješnu školsku godinu, a vozačima poruka: Počela je nastava i zato – oprez u prometu!

print