Novosti

I SA JUMBO PLAKATA KOD SPARA - NE kamenolomu na Ivančici!

Četvrtak

Na potpisivanje peticije i izražavanja velikog NE otvaranju kamenoloma na Ivančici od jučer su svi građani i svi oni koji dolaze u Ivanec pozvani i putem jumbo plakata postavljenog na reklamnom panou kod SPAR-a u Ivancu.

Plakat je dao tiskati i postaviti Grad Ivanec.

Pritom veliko hvala ide hotelu Orion na Horvatskom, koji se također uključuje u aktivnosti protiv otvaranja kamenoloma, a čiji je predstavnik Darko Molnar za ove svrhe ponudio Gradu besplatno korištenje panoa do 19. rujna.

Sa jumbo plakata građani se pozivaju da potpisivanjem peticije kažu NE kamenolomu i da ne dopuste pretvaranje Željeznice u novu Očuru.

Ta poruka se, s jedne strane, naglašava fotografijom sadašnje Ivanečke Željeznice (nedirnuta priroda, miran život ljudi) te s druge strane, fotografijom uništenog života i napuštenih kuća u Očuri. Jer upravo to je sudbina koja bi sutra, ako se kamenolom otvori, mogla zadesiti Ivanečku Željeznicu.

Stoga, potpišite peticiju i izrazite svoj prosvjed protiv otvaranja kamenoloma u zaštićenom ekološkom području i u budućem parku prirode te protiv strašnih posljedica za prirodu i život ljudi ovoga kraja.

print