Novosti

ODRŽAN 17. MEMORIJALNI TURNIR ZA POGINULE VUKOVARSKE BRANITELJE

Ponedjeljak

U organizaciji UDVDR-a Ogranka Ivanec te HVIDRA-e Ivanec u suradnji s Braniteljima  Hrvatske iz Lepoglave u petak je, 26. kolovoza, na igralištu u Žarovnici održan 17. memorijalni turnir u čast Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora, policajaca koji su, posebno je naglašeno, ubijeni u Vukovaru.

Sva trojica bili su pripadnici Zasebne postrojbe PU Varaždin, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do njegova pada, 20. rujna 1991.

Skupu su nazočili i članovi njihovih obitelji, koje su posebno pozdravili svi govornici – izaslanik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Gašljević, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, predstavnik PU varaždinske Robert Rožmarić i predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Krtanjek, dok je memorijal otvorio gradonačelnik Lepoglave i izaslanik varaždinskog župana Marijan Škvarić.

Turnir je održan pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca, Grada Lepoglave i Ministarstva hrvatskih branitelja.

-Naše sjećanje na vukovarske branitelje je obveza, kako bismo se ponovno prisjetili onoga što su oni dali za Hrvatsku, ali i kako bismo tu obvezu prenijeli i na mlade. Svojom žrtvom oni su omogućili njihovo bezbrižno odrastanje i obvezali i nas da samo svoj puni doprinos jačanju i boljitku naše zemlje – kazao je, među ostalim, M. Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca, koji ovaj memorijal podupire od samoga početka njegova održavanja.

U sportskom dijelu malonogometnog turnira igrali su mlađi dobni uzrasti NK Ivančice, a snage je ogledalo i šest seniorskih ekipa. Peti put za redom pobjednik turnira je Drvodjelac Ivanec, druga je ekipa cafe bara Matrix Ivanec, treći je Jerovec, a slijede ekipe PU varaždinske, Žarovnice i Bedenca.

Najstrijelcem turnira proglašen je Eduard Majhen iz ekipe PU varaždinske, a najbolji vratar je Dejan Rogina iz momčadi Drvodjelca.

Stjepan Vusić iz Jerovca poginuo je 15. studenog 1991. u Borovu Naselju, prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić iz  Žarovnice su s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, svirepo ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora na farmi Ovčara kod Vukovara.

print