Novosti

PETICIJA „NE KAMENOLOMU“ Sutra nastavak potpisivanja peticije u Ivancu, na gradskoj tržnici Varaždin od 29. 08. do 04. 09.

Petak

I sutra, u subotu, 27. kolovoza, u Ivancu se nastavlja potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma na Ivančici, što bi bilo katastrofa za prirodu, za život mještana toga kraja te propast za živi svijet, a potencijalno i za podzemne izvore vode.

Peticija se od 8 do 11 sati može potpisati na štandovima na ivanečkoj špici, na gradskoj tržnici te kod Lidla. Sa sobom ponesite vaš OIB.

Temeljem široke akcije kojom se na cijelom području Ivanca uspostavlja jedinstveni bedem protiv devastacije Ivančice, tijekom idućih dana peticiju ćete moći potpisati i na brojnim drugim manifestacijama koje se održavaju širom našega grada (Stažnjevečki susreti, Biciklijada u Salinovcu, sportski susreti itd.).

Nakon što je ovoga tjedna najprije odobreno postavljanje štanda za peticiju na gradskoj tržnici Varaždin, pa onda istogadana navečer i povučeno, danas je Gradska tržnica d.o.o. Varaždin ponovno izdala Gradu Ivancu odobrenje za štand i to u vremenu od ponedjeljka, 29. kolovoza, do nedjelje, 4. rujna,to na površini kod BIPA-e na tržnici Varaždin.

Stoga pozivamo sve Varaždince i sve ostale građane kojima je na srcu zaštita Ivančica, da u tom razdoblju (od 8 do 12 sati) potpišu peticiju protiv kamenoloma u zaštićenom ekološkom području Natura 2000 i na području budućeg Parka prirode!

print