Novosti

UDVDR IVANEC Djeci hrvatskih branitelja uručeni poklon-bonovi za kupnju školskog pribora

Ponedjeljak

Na prigodnoj svečanosti u braniteljskom prostorima u Gajevoj ulici, koju je u subotu organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Ivanec, dvjema učenicama - kćerima hrvatskih branitelja iz Ivanca i Osečke, uručeni su poklon bonovi za kupnju školskog pribora.

Riječ je bonovima u vrijednosti 350 kuna, koje učenice mogu iskoristiti za nabavu pribora u Knjižari Friščić, s kojom UDVDR Ivanec ima dugogodišnju kvalitetnu suradnju.

 Obraćajući se okupljenima, predsjednik Ogranka Ljudvek Cikač istaknuo je da je ovo tek jedna u nizu humanitarnih akcija kojima ova udruga vodi konkretnu brigu o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, sa željom da im barem malo olakša teškoće svakodnevice.

Pohvalivši akciju i podsjetivši da i Grad Ivanec na više načina pomaže roditeljima i učenicima, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić posebno je istaknuo da on, kao pripadnik mlađe generacije, iznimno poštuje žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, kao onih koji su najzaslužniji za samostalnu Hrvatsku.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras dodao je tome kako ga raduje što ivanečki dragovoljci i veterani pokazuju inovativnost u svome radu pa uvijek iznenade s nečim drugačijim.

M. Friščić i Z. Đuras potom su bonove uručili Lari, kćeri Roberta Gotala, prerano preminulog vukovarskog branitelja iz Ivanca, te Lani, kćeri preminulog Stjepana Brežnjaka iz Osečke, pripadnika 2. ivanečke bojne 104. brigade.

Na lijepoj gesti zahvalili su i članovi njihovih obitelji, nakon čega je uslijedilo kratko prigodno druženje.

Skupu su nazočili i članovi predsjedništva UDVDR-a Ivanec Vladimir Friščić, Martin Lukavski i  Zvonimir Grđan.

Inače, Grad Ivanec je i ove godine, sa značajnijim sredstvima no dosad, podržao tri projekta UDVDR-a Ivanec te time omogućio da se sredstva osigurana donacijama i članarinama mogu usmjeriti na druge aktivnosti, među kojima je humanitarna djelatnost jedna od najvažnijih.   

-Hvala obiteljima Gotal-Marković i Brežnjak na suradnji, a djeci želimo djeci puno uspjeha u obrazovanju. Jednako tako hvala i zamjeniku gradonačelnika Marku Friščiću i predsjedniku Gradskog vijeća Zdenku Đurasu na dolasku i na lijepim riječima, čime su uveličali ovaj događaj i pokazali da poštuju naš trud i zalaganje za poboljšanje statusa hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u našemu društvu – poručili su iz UDVDR-a Ivanec. 

print