Novosti

shutterstock_1570366342

SUBOTA, 20. KOLOVOZA Potpišite peticiju protiv otvaranja kamenoloma nadomak Ivanečke Željeznice!

Petak

Kao što smo javili, u subotu, 20. kolovoza, Grad Ivanec pokreće potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Ivančici, pod motom „Ne dopustimo da se Ivanečka Željeznica pretvori u novu Očuru“.

Sutra, prvoga dana, peticiju možete od 8 do 11 sati potpisati na štandovima na ivanečkoj špici, na gradskoj tržnici te kod Lidla.

Također, sutra potpisivanje peticije počinje i u Ivanečkoj Željeznici (društveni dom), u Margečanu (vatrogasni dom), u Stažnjevcu (stara škola) te u Prigorcu (područna osnovna škola). Molimo da sa sobom ponese OIB.

Peticija će se potpisivati i u svim drugim mjesnim odborima na administrativnom području grada Ivanca, a o terminima potpisivanja naknadno ćemo izvijestiti. Također, u planu je i prikupljanje potpisa na brojnim drugim lokacijama.

*Potpišite peticiju i recite NE otvaranju kamenoloma nadomak naših naselja te u samom srcu zaštićenog ekološkog područja Natura 2000 i budućeg Parka prirode Ivančica!

*NE eksploataciji mineralnih sirovina na Ivančici!

*NE agresivnim zahvatima koji će uništiti prirodu, onečistiti okoliš, upropastiti kvalitetu života građana, uništiti floru i faunu i potencijalno ugroziti podzemne izvora voda na Ivančici!

*Pridružite se, svaki glas je vrijedan!

Peticiju mogu potpisati i građani svih ostalih županija, gradova i općina.

print