Novosti

KREĆE PETICIJA PROTIV OTVARANJA KAMENOLOMA Ne dopustimo pretvaranje Ivanečke Željeznice u Očuru!

Četvrtak

Sve liste i političke stranke koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća Ivanec - NL Milorada Batinića, HDZ, SDP, NS-Reformisti, HNS/LD i HSU - pozivaju građane grada Ivanca na potpisivanje peticije PROTIV otvaranja kamenoloma u Siljevcu na području Općine Budinščina (nedaleko od granice s Gradom Ivancem i prvih kuća na ivanečkom području), u samom srcu zaštićenog ekološkog područja Natura 2000 i budućeg parka prirode Ivančica.

Potpisivanje peticije počinje ove subote, 20. kolovoza.

Zajednički nastup i uspostavljanje jedinstvenog bedema za obranu interesa naših građana i Grada Ivanca potvrđen je i usuglašen na sinoćnjoj sjednici kojoj su nazočili predstavnici navedenih listi i stranaka, a koji su jednoglasno rekli NE kamenolomu te u tom kontekstu odbili i samu pomisao o potencijalnom prijevozu teških tereta kroz ivanečko područje.

Time Grad Ivanec i službeno, na cijelom svom administrativnom području pokreće potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma u Siljevcu, a kao što su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić i najavili na nedavnom Zboru građana na tu temu s mještanima Ivanečke Željeznice i okolnih naselja.

Peticiju mogu potpisati svi, neovisno o tomu gdje žive

Građani će peticiju moći potpisati na štandovima na ivanečkoj špici, na gradskoj tržnici Ivanec i kod Lidla u vremenu od 8 do 11 sati, kod društvenog doma u Ivanečkoj Željeznici, kod vatrogasnog doma u Margečanu, u staroj školi u Stažnjevcu te u Područnoj školi  u Prigorcu.

Peticija će se potpisivati tijekom idućih mjesec dana, a potpise će aktivisti mjesnih odbora i političkih stranaka prikupljati i obilaskom kućanstava.

Detaljniji terminski plan potpisivanja peticije po mjesnim odborima objavit ćemo naknadno, a posebno ističemo da je mogu potpisati svi građani, neovisno o gradu i općini u kojima žive.

Od ponedjeljka, 22. kolovoza nadalje, peticija će se svakog radnog dana moći potpisati i kod ulaza u Gradsku vijećnicu, a naknadno ćemo vas obavijestiti i o terminu potpisivanja u poslijepodnevnim satima

Za potpisivanje peticije potreban je samo OIB.

Ne dajmo Ivančicu!

Grad Ivanec poziva sve građane da potpisivanjem peticije kažu NE kamenolomu i da ne dopuste pretvaranje Ivanečke Željeznice u Očuru!

  • Jer mrtva Očura danas - slika je Ivanečke Željeznice sutra!

Slika je to zaprašene, mrtve pustinje, gdje su sela umrla a ljudi se davno iselili, gdje životinja nema, a biljni svijet guši se u prašini. Zar to želimo našoj Željeznici i okolnim naseljima?

  • Ne dopustimo da eksploatacija na predviđenoj površini od čak 44 hektara, prašina, kamioni, prijevoz teških tereta, sječa šume i sveopća devastacija ubiju svaki život na ovome području!
  • Usprotivimo se kamenolomu koji bi potencijalno (miniranja) mogao imati pogubne posljedice na podzemne izvore voda na Ivančici, što bi bila katastrofa neizrecivih razmjera!
  • Svojim potpisom na peticiju pokažimo da je prošlo vrijeme kada su se, bez znanja i pristanka građana, komadom papira mogli otvarati ovakvi invazivni i toksični projekti
  • Ne dajmo Ivančicu, borimo se za nju i za pravo građana na život u čistome okolišu!
print