Novosti

KUD-u Salinovec najveći aplauz na Festivalskim danima u Ohridu!

Petak

Dvadeset i jedan član KUD-a Salinovec na sinoćnjem je nastupu na Festivalskim danima u Ohridu dobio najveći aplauz brojne publike okupljene kod bine na glavnom gradskom trgu. 

U društvu brojnih folklornih skupina iz Rumunjske, Poljske, Albanije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja, oduševljenje posjetitelja izazvali su izvedbom koreografije „Išla je djevojka“, s nizom izvornih zagorskih plesova, a čemu je svakako pridonijela i živa glazba u izvođenju vlastitog sastava.

Sudjelovanje KUD-a Salinovec na ovoj velikoj međunarodnoj smotri folklora u najvećem dijelu novčano pomaže Grad Ivanec, čime mu je omogućeno da folklornu i kulturnu baštinu ivanečkoga kraja predstavi na međunarodnoj razini.

-Zahvaljujemo Gradu, Varaždinskoj županiji, privatnim tvrtkama i ostalim sponzorima koji su nas podržali. Bez te podrške ništa od ovog ne bismo mogli realizirati – poručio je predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček.

Inače, KUD Salinovec u Makedoniju je otputovao u utorak, zajedno sa članovima KUD-a MAK iz Trnovca, čime su ujedno podijelili (i smanjili) troškove autobusnog prijevoza.

Treba naglasiti da je ova sezona jedna od dosad najuspješnijihu radu KUD-a Salinovec. Potvrđuje to i podatak o nizu nastupa i gostovanja tijekom ovoga ljeta. 

Nedavno je nastupio i na 14. susretima folklornih društava „Dunav svome gradu“ u Vukovaru.

Troškove gostovanja u Vukovaru sufinanciralo je Ministarstvo kulture i medija kroz prijavljeni projekt na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu. 

Također, KUD Salinovec našu je tradiciju predstavio i u Dobropoljani na otoku Pašmanu, nastupom na  19. međunarodnoj smotri folklora u organizaciji KUD-a Bokolje.

Za potrebe gostovanja KUD-u Salinovec na Pašmanu osigurani su, od strane Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o., promotivni paketi s brendom Ivanca kao Planinarskog grada, koji su uručeni domaćinima i gostima iz cijele Hrvatske.

Također, u srpnju je nastupio i na 56. međunarodnoj smotri folklora Zagreb, a izravan prijenos Smotre bio je na HRT-u.

Čestitke KUD-u Salinovec, uz želju za sretan povratak iz Makedonije!

print