Novosti

Počeli su radovi na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec

Srijeda

Sukladno potpisanom ugovoru Grada Ivanca s tvrtkom Hidroing d.o.o. iz Varaždina, počeli su radovi na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec s pristupnom prometnicom.

U tijeku su pripremni i zemljani radovi.

Parcela za buduću pristupnu prometnicu i plato reciklažnogdvorišta čisti se od raslinja, vrše se iskopi i priprema teren, a potom slijede betonski i armiranobetonski radovi, radovi na odvodnji i kanalizaciji, elektro-instalaterski i prateći radovi tena kraju i montaža opreme.

Reciklažno dvorište gradi se u ulici Vladimira Nazora na površini od 5.200 m2, u neposrednoj blizini Ivkoma d.d. 

Ukupna vrijednost investicije je 3,19 milijuna kuna.

Riječ je o projektu „Uspostava reciklažnog dvorišta Ivanec“koji se financira iz Kohezijskog fonda EU, odnosno iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., pri čemu udio bespovratnih sredstava iznosi 79% ili 2,52 milijuna kuna, dok se preostali dio od 21% ili 670.000 kuna financira iz proračuna Grada Ivanca.

Završetak radova planiran je do kraja godine, a time će sadašnje privremeno reciklažno dvorište u Ivkomu zamijenit moderno dvorište s pristupnom prometnicom. Raspolagat ćesa 49 kontejnera za prihvat neopasnog i opasnog otpada. Prostor će biti ograđen, a u njegovu sklopu bit će i objekt za zaposlene.

Građani će u otvorene kontejnere moći odložiti sve vrste neopasnog otpada (papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, glomazni otpad i sl.), a omogućiti će se i predaja posebnih vrsta otpada bez naknade. Konkretno, građanima će seomogućiti odlaganje problematičnih vrsta otpada kao što su jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električni i elektronički otpad, građevinski otpad iz kućanstva, gume i sl.

print