Novosti

Turističkoj zajednici grada Ivanca 77.760,00 kuna bespovratne potpore od HTZ-a

Utorak

Hrvatska turistička zajednica proteklih je dana objavila popis projekata koje će sufinancirati u 2022. godini, a koji su prijavljeni na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. godini.

Turističkoj zajednici grada Ivanca za sufinanciranje su odobrena oba prijavljena projekta.

Naime, za projekt Osnivanje i opremanje Turističko-informativnog centra u Ivancu ostvarena je bespovratna potpora u iznosu od 34.560,00 kuna, a za projekt Izrada idejnog rješenja i prometno tehničkog elaborata cikloturističketrase Ivanec - 1. faza  odobreno je 43.200,00 kuna.

Time je Turistička zajednica ostvarila ukupnu potporu od 77.760,00 kuna, a odobrena sredstva omogućit će stvaranje kvalitetnog koncepte za informiranje i promidžbu, sukladno zahtjevima modernog turista. Navedeno će se prvenstveno osigurati ulaganjem u Turističko – informativni centar (TIC), koji će se opremiti i staviti u funkciju unutar Muzeja planinarstva Ivanec. Tamo će se ujedno smjestiti i prostor Turističke zajednice grada Ivanca.

Također, dobivenim sredstvima izradit će se potrebna projektno – tehnička dokumentacija za 1. fazu cikloturističketrase Ivanec.

Ukupna vrijednost ulaganja u Turističko – informativni centar procijenjena je na 137.975,00 kuna s PDV-om, a ukupna vrijednost izrade projektno – tehničke dokumentacije za 1. fazu cikloturističke trase je 182.000,00 kuna s PDV-om. 

Odobreni projekti daju odličan zamah daljnjem razvoju turizma na području grada Ivanca, a koji uz intenzivno brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada, stvaraju i razvijajudodatne turističke sadržaje i kapacitete te čine Ivanec popularnom turističkom destinacijom s cjelogodišnjim sadržajima i definiranim turističkim proizvodima.

Provedba projekata je u pripremi pa se realizacija očekuje već na jesen.

Kroz provedbu odobrenih projekata nastavlja se dosadašnja uspješna suradnja ivanečke Turističke zajednice s Hrvatskom turističkom zajednicom, a koja je i do sada prepoznala i podržala kvalitetne projekte TZ grada Ivanca.

Pomoć kod pripreme i prijave projekata Turističkoj zajedniciosigurana je od strane Poslovne zone Ivanec d.o.o., odnosno njezinog specijaliziranog odjela za EU fondove Projektnog ureda.

print