Novosti

Ivanečki branitelji u posjetu Pakracu i Lipiku, ratnim suborcima poklonili promotivne pakete Ivanca – Planinarskog grada

Utorak

Proteklog tjedna u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Ivanec na pakračko - lipičkom području boravilo je 46 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, većinom pripadnika 2. bojne 104. varaždinske brigade Hrvatske vojske iz Ivanca.

Povod posjeta bila je 30. obljetnica odlaska 104. brigade sa zapadnoslavonskog bojišta.

Tom je prilikom u šumi Zukva, nadomak Pakraca, kod spomen obilježja odana počast hrvatskim braniteljima 104. brigade i postrojbi iz Bjelovara i Pakraca, koji su poginuli u oslobađanju sela Dereza, jednog od najjačih četničkih uporišta u tom dijelu zapadne Slavonije te je i kod centralnog spomen obilježja u Pakracu, za sve stradale, položen cvjetni aranžman i zapaljene su svijeće.

Za ivanečke je branitelje, od strane domaćina, organiziran posjet Muzeju Grada Pakraca, razgledavanje lokaliteta starog grada Pakraca. Osmišljene su i zanimljive i proaktivne aktivnosti pa su tako ivanečki branitelji dobili priliku okušati se u izrađivanju starog novca.

Ratni kolege i suborci obišli su ključne ratne lokacije i mjesta te su evocirali sjećanja na tužne, teške, ali i herojske ratne dane.

U znak zahvalnosti i želje za daljnjim nastavkom prijateljstva te dobre i uspješne suradnje, domaćinima su ivanečki branitelji poklonili promotivne pakete Ivanca - Planinarskog grada.

Željko Đurin, zamjenik predsjednika Ogranka Ivanec, ujedno i predsjednik udruge Peharček, poklonio je uz to i svoja sortna vina.

print