Novosti

PODSJETNIK - POZIV PODUZETNICIMA 13. srpnja webinar o novootvorenim javnim pozivima – OTVORENI LINK ZA PRISTUP WEBINARU

Utorak

Poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom Projektnim uredom za EU fondove u srijedu, 13. srpnja, organizira webinar o novootvorenim javnim pozivima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Riječ je o pozivima raspisanima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.: 

  • Bespovratne potpore za digitalizaciju
  • Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Webinar će se održati preko online platforme Teams, s počekom u 13:00 sati, a previđeno trajanje radionice je jedan sat.

U uvodnom dijelu, direktorica Poslovne zone Lana Labaš, osvrnut će se na pozive u najavi i mogućnostima financiranja projekata u narednom razdoblju.

Pozivom „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ osiguravaju se sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi, te jačanje digitalnih vještina.

Za poziv je osigurano ukupno 206 milijuna kuna, uz najniži pojedinačni iznos bespovratne potpore od 150.000 kuna te najviši od 750.000 kuna.

Poziv „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“ usredotočen je na nova ulaganja u ekološki prihvatljive proizvodne procese i učinkovitost resursa u malim i srednjim poduzećima te privatnim srednje kapitaliziranim poduzećima, posebno iz energetski intenzivnih industrija, radi ostvarivanja ciljeva EU taksonomije: ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama, održive uporabe prirodnih resursa, prijelaza na kružno gospodarstvo i sprečavanja i kontrole onečišćenja.

Ukupno raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva od 1.900.000.000,00 kuna, uz iznos potpore od 750.000,00 kuna do maksimalno 7.500.000,00 kuna za mala i srednja poduzeća te od 2.000.000,00 kuna do maksimalno 35.000.000,00 kuna za srednje kapitalizirana poduzeća.

Kroz održani webinar, voditelji pripreme i provedbe EU projekata, poduzetnicima će sažeto razložiti uvjete prihvatljivosti prijavitelja, aktivnosti i troškova za oba poziva. Također, dobit će informacije o dokumentaciji koja se prilaže, ali i o samom načinu prijave te rokovima.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na webinaru mogu se prijavit do utorka, 12. srpnja, na e-mail [email protected].

Link za sudjelovanje na webinaru, svi prijavljeni, na svoje će mail adrese dobiti na dan održavanja webinara ili mogu direktno kliknuti na poveznicu u nastavku, a koja će biti aktivna sutra od 13:00h.

Pridružite se na svojem računalu ili putem mobilne aplikacije
Kliknite ovdje za pridruživanje sastanku

Poslovna zona Ivanec d.o.o. poduzetnički je centar koji već više od 14 godina pruža potporu razvoju poduzetništvu. Tijekom tog razdoblja, izrađeno je više od 270 projekata za 150 klijenata, informirano preko 1000 korisnika, za koje je razvijeno 10 novih usluga. Poslovna i Industrijska zona Ivanec broje pedesetak investitora, a unatrag nekoliko godina na sajmovima se pridružilo stotinjak suizlagača. Kroz jedan od EU projekata, razvijen je online katalog poduzetnika Ivanecbiz.

Webinar će održati zaposlenici Poslovne zone Ivanec d.o.o. Nikola Turčin i Tamara Kljunić, certificirani voditelji za pripremu i provedbu EU projekata s višegodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi projekata financiranih iz raznih vanjskih izvora, za naručitelje iz privatnog i javnog sektora.

print